Loading...

Trei cărți pentru copii la Serafica

La editura Serafica au văzut lumina tiparului următoarele cărți pentru copii: „Fratele Soare”, text Alberto Benevelii, ilustrații Loretta Serofilli; „Povestea lui Anton, Sfântul fără nume”, text Maria Loretta Ciraldo, ilustrații Nicoletta Bertelle; „Sfântul Francisc de Assisi. Crainicul Marelui Rege”, text Ines Belski Lagazzi, desene Merati 72.

Trei cărți pentru copii la editura Serafica

Distribuie cu:

Fratele Soare”, text Alberto Benevelii, ilustrații Loretta Serofilli, traducere și adaptare Pr. Daniel Fechetă, OFMConv.
Cartea apare în format 21×29,7 cm, are 48 de pagini color integral şi poate fi procurată de la Librăria „Sfântul Anton de Padova” din Roman (sau on-line www.serafica.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 10 lei.

La editura Serafica a apărut cartea ilustrată pentru copii și adolescenți „Fratele Soare”, text Alberto Benevelii, ilustrații Loretta Serofilli, traducere și adaptare Pr. Daniel Fechetă, OFMConv.
Cartea, integral color, se adresează copiilor și adolescenților într-o manieră menită să descopere, cu exuberanța specifică vârstei, cele mai importante momente din viața sfântului Francisc de Assisi. Paginile sunt scrise la persoana I, realizându-se astfel o legătură intimă între micii cititori și Sfântul Francisc, care pare că se adresează fiecăruia, chemându-l să-i descopere povestea vieții. Mai mult decât o poveste de viață, cartea reprezintă o invitație pentru copii și tineri de a medita la parcursul propriei deveniri și la viața pe care o vor trăi, fie cu visuri de glorie asemenea tânărului militar Francisc, fie cu maturitatea frățiorului umil care îl descoperă pe adevăratul Frate Soare: Dumnezeu.

În cuvinte simple și pline de emoție, paginile de față prezintă, de fapt, o conversație personală a sfântului Francisc cu Fratele Soare, Dumnezeu, o mărturisire a căderilor și a convertirii, dând micilor cititori ocazia să-l cunoască pe omul Francisc, cu visurile sale de mărire, cu frământările și zbaterile sale interioare. Astfel, ajutați și de imagini sugestive, copiii și adolescenții vin în contact cu frățiorul din Assisi, care nu mai e un sfânt abstract, ci un om ca și ei, care își spune propria viață pământească într-un mod sincer și fără ocolișuri. Mai mult decât atât, întreaga povestire e, de fapt, o rugăciune a vieții sau o viață a rugăciunii, pe care micii cititori o pot parcurge și recita cu ușurință, fără a se lăsa distrași de tentațiile lumii moderne.

* * *

Povestea lui Anton, Sfântul fără nume”, text Maria Loretta Ciraldo, ilustrații Nicoletta Bertelle, traducere și adaptare Pr. Daniel Fechetă, OFMConv.
Cartea apare în format 21×29,7 cm, are 48 de pagini integral color şi poate fi procurată de la Librăria „Sfântul Anton de Padova” din Roman (sau on-line www.serafica.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 10 lei.

La editura Serafica a văzut lumina tiparului cartea „Povestea lui Anton, Sfântul fără nume”, text Maria Loretta Ciraldo, ilustrații Nicoletta Bertelle, traducere și adaptare Pr. Daniel Fechetă, OFMConv.

Adresată copiilor și adolescenților, cu ilustrații sugestive, cartea de față prezintă povestea vieții sfântului Anton de Padova, spusă de un bunic nepoatei sale. Acesta îi citește dintr-o carte groasă cele mai importante etape din viața sfântului, de la naștere, intrarea în mănăstire, întâlnirea cu frățiorul Francisc, minunile săvârșite în timpul vieții și moartea sa urmată de ridicarea la cinstea altarelor. În cuvinte simple și calde, paginile de față provoacă imaginația micilor cititori, propunându-le un model de viață creștină într-o lume dominată de materialism și convenții sociale în care Dumnezeu pare pierdut, iar o viață de sfințenie pare un ideal greu de atins.

Pagină cu pagină, imagine cu imagine, copiii, adolescenții, și de ce nu adulții amatori de povestiri sau cinstitori ai Sfântului Anton, vor descoperi, într-un mod fermecător, viața unui sfânt universal, care, datorită numărului mare de credincioși, aproape că nu mai are nevoie de nume pentru a fi mijlocitor în fața lui Dumnezeu.

* * *

Sfântul Francisc de Assisi. Crainicul Marelui Rege”, text Ines Belski Lagazzi, desene Merati 72.
Cartea apare în format 16,5×23,5 cm, are 32 de pagini cu benzi desenate şi poate fi procurată de la Librăria „Sfântul Anton de Padova” din Roman (sau on-line www.serafica.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 5 lei.

Editura Serafica anunță o nouă apariție editorială, apariție care ar putea fi considerată eveniment în domeniul publicațiilor pentru copii: cartea de benzi desenate „Sfântul Francisc de Assisi. Crainicul Marelui Rege”, text Ines Belski Lagazzi, desene Merati 72.

În cele 32 de pagini, micii cititori vor avea ocazia să descopere, prin intermediul imaginilor însoțite de dialog, minunata viață a Sfântului Francisc de Assisi, de la naștere și până la moarte. Într-un mod interactiv, cartea le prezintă copiilor familia lui Francisc, tinerețea sa, convertirea; de asemenea, vor avea ocazia să asocieze locuri și întâmplări care, până acum, păreau simple legende sau cateheze. Vor face cunoștință cu prietenii lui Francisc, cu Clara de Assisi, îl vor însoți în peregrinările sale, îl vor asculta cântând Cântecul Creaturilor , vor învăța ce este adevărata și deplina bucurie, vor afla despre minunile săvârșite de sfântul din Assisi.

Dincolo de caracterul inedit al graficii, cartea reprezintă și un excelent instrument de învățare, întrucât depășește granițele unei simple povestiri, combinând adevărul istoric cu spații geografice reale, stimulând astfel imaginația micilor cititori, care au șansa chiar de a vizualiza personajele și locurile descrise în aceste pagini.

* * *

„Fratele Soare”,
Text Alberto Benevelii, ilustrații Loretta Serofilli, traducere și adaptare Pr. Daniel Fechetă, OFMConv., editura Serafica 2021, ISBN 978-606-770-166-1, 21×29,7 cm, 48 p. color integral, 10 lei

Povestea lui Anton, Sfântul fără nume”,
Text Maria Loretta Ciraldo, ilustrații Nicoletta Bertelle, traducere și adaptare Pr. Daniel Fechetă, OFMConv.; editura Serafica 2021, ISBN 978-606-770-168-5, 21×29,7 cm, 48 p. color integral, 10 lei.

Sfântul Francisc de Assisi. Crainicul Marelui Rege”,
Text Ines Belski Lagazzi, desene Merati 72, editura Serafica 2021, ISBN 978-606-770-169-2, 16,5×23,5 cm, 32 p. cu benzi desenate, 5 lei.

* * *

Aceste cărţi, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor aferente expedierii):

  • prin poştă: Editura „Serafica”, str. Teiului, 20; 611047-Roman (NT)
  • prin e-mail: edituraserafica@yahoo.com
  • prin telefon: 0741.120.321; 0768.192.777
  • prin website (online): https://www.serafica.ro
  • direct din Librăria „Sfântul Anton” din Roman (incinta Seminarului Teologic Franciscan)
  • sau la librăriile catolice partenere

Album Foto:

Distribuie cu: