Loading...

Trăiește viața ca o parabolă

Joi, 22 februarie 2018, începând cu ora 18.00, în sala de conferințe a Hotelului Roman, Academia „Petru Tocănel” din cadrul Institutului Teologic Franciscan din Roman reia seria de dezbateri și conferințe anuale.

Academia „Petru Tocănel”

Distribuie cu:

Anul acesta conferințele vor avea ca substrat și metodologie „parabola” christică, prin urmare toate evenimentele ce se vor derula pe parcursul anului vor fi intitulate „Trăiește viața ca o parabolă”. În prezentarea noii inițiative a Academiei „Petru Tocănel” aflăm că Isus folosește parabola pentru a-și prezenta învățătura și pentru a le deschide oamenilor inima către Dumnezeu, pentru a le transforma. Tot în prezentare citim și că „dincolo de o mână de date obiective, atunci când povestim viața cuiva – sau nouă înșine – ceea ce facem este să interpretăm evenimentele și să le dăm un sens.

Ne gândim la istoria vieții noastre ca la evenimente care se petrec în timp. Nu ne gândim la loc, cauze și consecințe, ci ceea ce facem de fapt este să construim o poveste, o narațiune, nu foarte diferită de una povestită într-o carte sau într-un film. Pentru a da importanță experienței, e nevoie să-i dăm sens și modul în care o facem – ne spune oameni de știință – este structurarea vieții ca o poveste.

Gândindu-ne la istoria vieții noastre, nu facem decât să reconstruim trecutul și să ne imaginăm viitorul pentru a ne da vieții noastre unitate, scop și sens”.

În evenimentul de joi, 22 februarie 2018, intitulat „Viața ca o poveste” vor fi invitați pr. Mihai Afrențoae (Învățături biblico-sapiențiale prin intermediul parabolelor) și prof. Ion Dafinoiu (Metafora și comunicarea spirituală). Moderatorul întâlnirii va fi pr. Bernadin Duma. Tot în cadrul evenimentului va avea loc și un moment artistic pregătit de trupa de teatru „Gong”.

Intrarea este liberă!

Album Foto:

Distribuie cu: