Loading...

Tg. Trotuș: Zi de reculegere

Miercuri, 13 februarie 2019, în conventul „Preasfântul Trup și Sânge al Domnului” din Târgu Trotuș, frații franciscani din conventele Bacău, Luizi-Călugăra, Prăjești și, conventul gazdă, Târgu Trotuș au trăit și celebrat o zi de reculegere.

Zi de reculegere la Târgu Trotuș

Distribuie cu:

Începând cu ora 10.00, în sala de cateheze a parohiei, fr. Benoni Solomon le-a ținut fraților prezenți o scurtă meditație intitulată „Dumnezeu locuiește în cotidian”, mai precis câteva gânduri privitoare la trăirea preoției în cotidianitate, expresie a drumului sacerdotal. Astfel, afirma părintele relator, Dumnezeu nu se revelează în senzaționalitate, adică, analogic experienței profetului Ilie pe muntele Horeb, în vântul puternic, cutremur, foc năprasnic, ci se revelează în fragilitate, în liniștea adierii vântului.

Totodată, afirma că celebrarea și trăirea autentică a Euharistiei nu trebuie să fie o risipă de lumini și reflectoare, de procesiuni lungi și instrumente muzicale, ci o predispoziție și acceptare a misterului și celebrarea acestuia în intimitatea proprie. Altminteri, drumul celor doi discipoli spre Emaus, alături de Învățător, poate constitui, și în vremurile prezente, un model de raportare la prezența tainică a lui Dumnezeu.

La final, părintele relator a ținut să reamintească exemplul sfintei franciscane Angela de Foligno, care după lungi momente de adorație în fața Preasfântului Sacrament, a afirmat că Dumnezeu nu ne-a iubit în glumă, invitându-ne astfel să conștientizăm iubirea adevărată, profundă și desăvârșită cu care Dumnezeu ne iubește în fiecare clipă.

După expunerea meditației a urmat un moment de reflecție individuală, după care la ora 11.30, în biserica parohială, frații au trăit un moment de adorație euharistică și au intonat psalmii Orei Medii. Timpul de reculegere s-a încheiat cu un act de fraternitate pregătit de către frații conventului din Târgu Trotuș.

Album Foto:

Distribuie cu: