Loading...

Târgu Trotuș: Zi de reculegere lunară

Rugăciunea Seraficului Părinte Francisc nu mai era o rugăciune cerebrală, devoțională, ci rugăciunea îi cuprindea afectele, o rugăciune făcută cu întreaga ființă.

Frații din zona Bacău reuniți la Târgu-Trotuș pentru reculegerea lunară.

Distribuie cu:

Pe data de 16 februarie 2017, în conventul ,,Trupul și Sângele Domnului” din Târgu Trotuș a avut loc întâlnirea pentru reculegerea lunară a fraților franciscani la nivel zonal în scopul formării permanente.

La această întâlnire au luat parte frații din conventele Prăjești, Luizi-Călugăra, Bacău și, evident din conventul gazdă, Târgu-Trotuș. Având în vedere că formarea este un proces ce continuă pe parcursul întregii vieți, aceste zile de reculegere au menirea să întărească frații în credință, să le înlesnească acestora momente de împărtășire și să îi unească în rugăciune.

Programul zilei de reculegere a început de dimineață când frații conventelor, sus amintite, s-au regăsit laolaltă în conventul din Târgu Trotuș și, pentru început, și-au adresat salutări de bună-revedere. După un scurt moment de răgaz, a urmat reflecția prezentată de fr. Corneliu Horvat, având ca temă Rugăciunea franciscană. Părintele a pus accent pe modul propriu de a se ruga al sfântului Francisc, subliniind diferitele aspecte ce țin de o rugăciune bine făcută, ca de exemplu locul rugăciunii, caracteristicile rugăciunii lui Francisc, rugăciunea contemplativă și, nu în ultimul rând, despre nevoia de a ierta înainte de a ne ruga. Totodată, părintele a subliniat că rugăciunea Seraficului Părinte Francisc nu mai era o rugăciune cerebrală, devoțională, ci rugăciunea îi cuprindea afectele, o rugăciune făcută cu întreaga ființă, ceea ce mai târziu avea să-l consacre pe Francisc ca om-rugăciune. Rugăciunea lui Francisc, așadar, a întrecut rugăciunea interiorizată/intimă, ea deseori se făcea vocală/vizibilă cucerindu-i și pe cei apropiați.

După alocuțiunea expusă a urmat un timp de interiorizare și meditație personală. Apoi ziua de reculegere a continuat cu un moment de adorație euharistică, pregătit de către frații conventului, aici fiind incluse și rugăciunea Angelus și Ora medie, din Liturgia Orelor. Ulterior a urmat o agapă frățească, prilej cu care s-a sărbătorit aniversarul fr. Benoni Solomon, fratele paroh al comunității din Târgu Trotuș. După aceste momente frații s-au retras în conventele lor pentru a continua și a da mărturie despre frumusețea vieții fraterne.

Mulțumim Domnului pentru această zi frumoasă și pentru momentele deosebite petrecute în prezența Lui și a fraților! Pace și bine!

Album Foto:

Distribuie cu: