Loading...

Târgu Trotuș: Sfântul Mir

Târgu Trotuș: Administrarea Mirului.

Distribuie cu:

Celebrarea conferirii tainei sfântului Mir a început plină de emoție la poarta bisericii unde întreaga comunitate adunată l-a întâmpinat pe Preasfinţitul Aurel Percă, urându-i bun venit. Emoţiile au continuat, mai ales atunci când în timpul omiliei, mai mulţi candidaţi au fost cooptați pentru a da răspunsuri la întrebările adresate de Preasfinţitului Aurel. Totuşi, ei au demonstrat că pregătirea nu a fost una zadarnică, reuşind să ,,convingă” comunitatea că au înţeles cine este Duhul Sfânt şi care este misiunea lor de acum înainte, şi anume, aceea de a fi un adevărat şi curajos mărturisitor al credinţei creştine primite la Botez.

Nu trebuie să ne fie teamă să ne manifestăm credinţa, pentru că ,,Duhul Sfânt vă va învăţa toate”, ne asigură Cristos în evanghelie. Un număr de 77  copii și tineri, număr ce simbolizează perfecțiunea și darurile Duhului Sfânt, după ce au parcurs un drum de pregătire teoretică și spirituală de circa patru luni de zile au primit prin mâinile Preasfințitului Aurel Percă, Episcop auxiliar al Diecezei de Iași, sacramentul Sfântului Mir. De pregătirea candidaților s-au ocupat mai îndeaproape pr. Paroh Benone Solomon, pr. Corneliu Horvat și pr. Gheorghe Pișta. La această sărbătoare au participat, cu mic cu mare, rudele, nașii, prietenii candidaților din comunitate precum și din cele două filiale păstorite de frații franciscani. Pe lângă credincioșii adunați nu putem uita și prezența unui număr considerabil de preoți care au ținut să ia parte la bucuria adolescenților și a tinerilor.

Această sărbătoare a reprezentat un pas important în drumul de credinţă al fiecăruia şi va rămâne în amintirea tuturor celor prezenţi.

Fie ca Duhul Sfânt să călăuzească inima şi paşii  acestor tineri pe mai departe ca să poată mărturisi cu mult curaj credinţa creştină!

Album Foto:

Distribuie cu: