Loading...

Târgu Trotuș: Comemorare

În dimineața zilei de 13 decembrie 2022, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 6.00, comunitatea fraților franciscani, împreună cu cea a credincioșilor din parohia „Trupul și Sângele Domnului” din Târgu Trotuș și cu pr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, ministru provincial, au comemorat 150 de ani de la trecerea la cele veșnice a pr. Ludovic Bella, misionar italian (13 decembrie 1872), decedat în faimă de sfințenie.

Comemorarea pr. Ludovic Bella, OFMConv. la Târgu Trotuș

Distribuie cu:

Deși nu ne-au rămas multe informații despre acest ilustru misionar, cele care au fost scrise pe piatra funerară prezentă în biserica parohială credem că sunt de ajuns pentru a-l caracteriza pe părintele Ludovic, dar și pentru ca noi să învățăm multe de la el. Pe piatra funerară sunt scrise cuvintele: „Spre amintire s-au așezat aici moaștele părintelui Ludovic Bella, de loc din localitatea Monteleone în Umbria. A trăit cu prudență, evlavie și duh revărsat asupra săracilor. Iubindu-i pe toți, s-a stins din viață ca sfânt la 13 decembrie 1872. A trăit doar 38 de ani, mistuit de grijă, osteneală și zel pentru sufletele credincioșilor. Pr. Dominic Posta, confratele și succesorul său în această parohie, a așezat această piatră în semn de iubire și gratitudine față de el”.

La predica din cadrul Sfintei Liturghii, celebrată de pr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, ministru provincial, acesta a amintit despre scurta viață trăită de părintele Ludovic – numai 38 de ani – dar mai ales de mulțimea virtuților cultivate, totdeauna în slujba poporului lui Dumnezeu și privilegiind pe cei mai săraci dintre săraci, devenind astfel ucenic predilect al Sărăcuțului din Assisi.

Acesta este cu siguranță și motivul pentru care predecesorii lui l-au elogiat atât de mult, dar și credincioșii care, așa este notat în Necrologul Provinciei – l-au plâns numeroși în ziua înmormântării sale.

La sfârșitul Sfintei Liturghii s-a cântat un prohod solemn în amintirea pr. Ludovic.

Fie ca amintirea lui să dăinuie peste veacuri. Odihnească-se în pace!

Album Foto:

Distribuie cu: