Loading...

Sprijin pentru o familie nevoiașă

Cercetașii Franciscani continuă să își pună în aplicare misiunea de a se implica pe plan social și în viața comunității din care fac parte. Prin intermediul proiectului „Dăruim Căldură”, ei au reușit să ofere un sprijin important unei familii nevoiașe care va putea să treacă mai ușor peste dificultățile iernii.

Cercetașii franciscani

Distribuie cu:

Cazul familiei Petruța Colea era foarte bine cunoscut de către membrii grupului. În această vară, ea a fost evacuată din apartamentul în care locuia cu toți cei șapte copii ai săi, precum și cu soțul ei. În lipsa unui acoperiș, familia s-a refugiat într-o căsuță dărăpănată de la marginea zonei Ferentari. Căsuța este formată dintr-o singură cameră și un mic hol, la intrare. În această cameră, ei au improvizat două paturi din lăzi de bere și două saltele zdrențuite, în care se înghesuiau toți cei nouă membri ai familiei. Puținele lucruri erau ținute pe mese sau pe unde mai era loc, nu exista nicio altă piesă de mobilier. Însă, cel mai îngrijorător era faptul că nu exista o sursă de încălzire, iar în această situație era greu prevăzut cum vor face copiii față iernii.

În aceste condiții, patru membri ai Grupului de Inițiativă „Cercetașii Franciscani”, alături de un mentor, au scris un proiect în urma căruia să poată să obțină fonduri pentru a cumpăra o sobă, care să ofere căldură pentru a rezista pe timp de iarnă, precum și un pat, care să le ofere celor din familie odihna adecvată. Pe lângă asta, au mai fost cumpărate plăpumi, perne, lenjerie de pat, fețe de pernă, precum și o pătură. Toate aceste bunuri au ajuns la familia beneficiară care va putea trece mai bine peste greutățile iernii.

Tot în urma acestui proiect, vom încerca să îi căutăm un loc de muncă stabil tatălui, pentru a ieși din acest cerc vicios și pentru a reuși să se întrețină singuri.

***

„Acest proiect m-a făcut să conștientizez mai mult cazurile pe care noi, Cercetașii Franciscani, le avem precum și că implicarea noastră în astfel de situații contează foarte mult, mai ales pentru cei mici. Bucuria și zâmbetul lor cald m-au făcut să îmi doresc să mă implic mai mult, să pun mai mult suflet în ceea ce fac și o lecție învățată în acest proiect este aceea a sacrificiului, a pune pe primul loc binele altora. Trăim într-o lume consumistă, nu mai suntem atenți la cei din jurul nostru și din dorința de a avea cât mai mult, uităm de fapt de cei care într-adevăr au nevoie de ajutorul nostru”, a declarat Alexandra Ilieș, coordonatoarea proiectului.

„Pentru mine, acest proiect a însemnat un ajutor necesar și urgent pentru persoane care nu au parte de strictul necesar. Mă bucur că am putut participa și că am adus, alături de colegii mei, un zâmbet pe chipurile copiilor și al părinților lor. Cercetășia înseamnă a lăsa lumea un pic mai bună decât am găsit-o, iar acest gen de proiecte sunt pași importanți în acest sens”, a afirmat și Ioan Moldovan, responsabil administrativ al proiectului.

***

„Dăruim Căldură” a fost al doilea proiect al „Cercetașilor Franciscani” din cadrul programului Organizația Națională Cercetașii României – „Lideri Implicați în Dezvoltare Locală”, implementat împreună cu Lidl Romania. Cercetașii Franciscani au pus în aplicare în această toamnă și proiectul „Igienă, Prietenie & Natură”, tot cu sprijin de la Lidl România.

Album Foto:

Distribuie cu: