Loading...

SGAM: Vizită fraternă și formativă

În perioada 18-25 februarie 2018 am avut bucuria de a avea în provincia noastră pe frații Jarosław WYSOCZAŃSKI (Polonia), secretar general pentru animarea misionară (SGAM), însoțit de Alphonse VAZHAPPANADY  (India), colaborator al său, și Joseph BLAY (Ghana), delegatul general pentru oficiul „Pace, Dreptate si Integritatea creației”.

Vizită fraternă și formativă

Distribuie cu:

Motivul principal al vizitei lor a fost acela de a anima unele momente de formare misionară și privitoare la ecologie în casele de formare ale provinciei (post-noviciatul de la Roman, postulandatul de la Viișoara și noviciatul de la Prăjești), precum și cunoașterea unor opere sociale ale acesteia, precum „Orașul carității” legat de activitatea fraților din conventul „sf. Bonaventura” din București și „Fundația Pacea” și inițiativele legate de acest centru social și caritativ în care sunt implicați frați din conventul „sf. Anton de Padova” din Roman.

Cât privește formarea misionară ea s-a concentrat pe chestiuni privitoare la spiritualitatea misionară, prezentate de papa Francisc în ultima exortarea apostolică Evangelii Gaudium, având în centru imaginea unei Biserici „care iese”, încercând să se scoată în relief, prin dinamici și discuții existențiale, provocările pe care acestea le lansează proceselor formative.

Fr. Joseph, în schimb, pornind de la enciclica de amprentă franciscană Laudato si a papei Francisc, a încercat să trezească în frați conștiința „ecologică” care să alimenteze un stil de viață în armonie cu întreaga creație.

În această perioadă scurtă, dar intensă, frații oaspeți au avut posibilitatea să cunoască mai bine istoria și viața provinciei, precum și unele figuri care au marcat istoria franciscană de sfințenie pe meleagurile moldovene, precum slujitorii lui Dumnezeu pr. Anton Demeter și pr. Martin Benedict, a căror cauză de beatificare este în curs de desfășurare.

Fr. Jarosław, în numele tuturor, ne lasă următoarea mărturie: „Vizitând comunitățile fraților din România, primul lucru care ne-a impresionat este spiritul plin de bucurie, de primire, de comuniune, de rugăciune și de muncă în echipă: un lucru simplu, dar fundamental. Am experimentat de asemenea însoțirea fraternă și bucuroasă din partea formatorilor din toate casele de formare. Le dorim tuturor fraților provinciei să trăiască din plin două aspecte fundamentale pentru viața de credință și fraternă: memoria plină de recunoștință și vestirea Evangheliei cu bucurie!”

Plin de gratitudine pentru prezența lor fraternă și pasiunea pe care o pun în ceea ce fac, le dorim fraților noștri Jarosław, Alphonse și Joseph rodnicie și binecuvântare de la Domnul în activitățile și slujirile lor.

Album Foto:

Distribuie cu: