Loading...

Serafica: Noutăți editoriale

La Editura Serafica au apărut, recent, cărțile „Te voi iubi de-a pururi”, de Gina Agapie și „Tratatul despre Purgatoriu”, de sfânta Ecaterina de Genova, în traducerea pr. Adrian Măgdici, OFMConv.

Noutăți editoriale la Editura Serafica

Distribuie cu:

La Editura Serafica a apărut cartea „Te voi iubi de-a pururi”, autor Gina Agapie. Cartea apare în format 14×20 cm, are 318 pagini şi poate fi procurată de la Librăria „Sfântul Anton de Padova” din Roman (sau online www.serafica.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 30 lei.

Editura Serafica semnalează o nouă apariție editorială: „Te voi iubi de-a pururi”, autor Gina Agapie. Acest volum apărut la editura noastră propune o lectură extrem de provocatoare a unui roman situat la intersecția culturală dintre spiritualitatea iudaică, monahismul occidental și laicismul est-european.

Autoarea ne invită să urmărim – ba chiar pe alocuri să lăsăm liberă imaginația noastră și să scriem alături de ea – destinele a trei personaje aflate la o răscruce existențială. Unul din personajele principale este Ana, o ființă la granița dintre adolescență și descoperirea propriei feminități. Este abandonată de către mama sa într-un orfelinat din România, de unde ajunge într-un așezământ monahal din Franța, numit „Școala vieții”. Pentru a marca această trecere, Ana lasă în urmă vechea sa identitate devenind Levana (care înseamnă „lună” sau „alb”) ori Căprioara albă. În această școală a vieții ea îl întâlnește pe Lev Tov („Inimă bună” în ebraică), un pictor tradițional de icoane, un zugrav de icoane sau iconar cum este numit în ortodoxismul bizantin. Acest pictor suferă și el o transformare, devenind zugrav de suflete, maestru spiritual atât pentru Levana, cât și pentru al treilea personaj principal, Lev Tahor („Inimă curată”), un novice care trebuie să aleagă între viața preoțească și dragostea mundană. Deși subiectul ar putea să pară déjà lu (deja citit), cartea de față este o carte a sfâșierilor interioare prezentate lucid și organic, cu precizie de chirurg. Pe lângă curiozitatea firească provocată de îmbinarea Talmudului cu Biblia, din punct de vedere literar, volumul se distinge și prin construcția atipică: locul și timpul nu sunt conturate prin descripții obișnuite, ci prin introspecții; narațiunea nu e dezavuată de acțiuni concrete ci de dinamica dialogurilor dintre personaje; iar inserarea unor fragmente de jurnal sub forma unor bilețele cu poezii sau reflecții nu face altceva decât să sporească autenticul scenariului propus.

*

La Editura Serafica a apărut „Tratatul despre Purgatoriu”, autor Sfânta Ecaterina de Genova, traducere pr. Adrian Măgdici, OFMConv. Cartea apare în format 10X14 cm, are 72 de pagini şi poate fi procurată de la Librăria „Sfântul Anton de Padova” din Roman (sau online www.serafica.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 6 lei.

Mulți s-ar întreba de ce o nouă carte despre purgatoriu. Avem rugăciuni pentru ei.

Aceste pagini reprezintă, de fapt, o trecere de la purgatoriul uman la cel sufletesc.

Sfânta Ecaterina de Genova (Serafina – cum o numesc unii italieni) și-a dedicat aproape întreaga viață slujirii săracilor, după modelul sfântului Francisc de Assisi. Născută într-o familie nobilă și cu un destin dinainte stabilit de părinți, Ecaterina a cunoscut, pentru o scurtă perioadă, plăcerile lumești, plăceri care i-au devenit, mai apoi, purgatoriul lumesc în drumul cunoașterii lui Dumnezeu. Experiențele lumești și trăirile interioare, care au reprezentat un adevărat purgatoriu, s-au concretizat în aceste pagini pentru care, pe drept cuvânt învățații Bisericii au numit-o pe Ecaterina de Genova doctor al purgatoriului.

Editura Serafica

Te voi iubi de-a pururi
Gina Agapie, Editura Serafica 2022, ISBN: 978-606-770-210-1, format 14×20 cm, p.318, preț 30 lei.

Tratatul despre Purgatoriu
Sfânta Ecaterina de Genova, traducere pr. Adrian Măgdici, OFMConv., Editura Serafica 2022, ISBN: 978-606-770-202-6, format 10X14 cm, p. 72, preț 6 lei

*

Cărțile, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor aferente expedierii):

Din Librăria „Presa Bună”:
prin poştă: Librăria „Presa Bună”, Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 26; 700064-Iaşi;
prin telefon şi WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 şi 19.00; duminica, între orele 10.00 şi 18.00
prin e-mail: libraria@ercis.ro
prin Internet: www.ercis.ro/libraria; www.catholica.ro

*

De la Editura „Serafica”:
prin poştă: Editura „Serafica”, str. Teiului, 20; 611047-Roman (NT)
prin e-mail: edituraserafica@yahoo.com
prin telefon: 0741.120.321; 0768.192.777
prin website (online): www.serafica.ro
direct din Librăria „Sfântul Anton” din Roman (incinta Seminarului Teologic Franciscan)
sau la librăriile catolice partenere

Distribuie cu: