Loading...

Serafica: Noutate editorială

La Editura Serafica a apărut, de curând, în colecția de Psihologie, cartea „Dezvoltare Personală integrală. 7 pași psiho-spirituali”, de pr. Bogdan Emilian Balașcă; format: 14×20 cm; 216 pagini; preț 20 de lei.

Pr. Bogdan Emilian Balașcă: Dezvoltare personală integrală

Distribuie cu:

În luna august 2018, vede lumina tiparului, la editura Serafica, o nouă carte din Colecția de Psihologie: Dezvoltare Personală Integrală. 7 pași psiho-spirituali, autor pr. Bogdan-Emilian Balașcă. După „Procesul Dialogic în Sacramentul Reconcilierii” și „Psihologia Religiei Creștine”, autorul „recidivează” cu un nou volum orientat, de această dată, către complexitatea psihicului uman. Într-o societate în care subiectul dezvoltării personale a ajuns aproape o religie, iar autorii unor astfel de cărți – aproape profeți, ne-am putea întreba cu ce se diferențiază această apariție editorială. Ei bine, în timp ce majoritatea autorilor de profil încearcă să furnizeze „rețete” ale succesului sau terapii care să vindece anumite stări ori să ne ajute să depășim unele momente din viață, volumul lui Bogdan-Emilian Balașcă reprezintă o voce distinctă din mai multe puncte de vedere. În primul rând, în timp ce majoritatea cărților de dezvoltare personală propun un model comun tuturor oamenilor – ceea ce constituie, de fapt, o deshidratare de esență -, volumul apărut la editura Serafica, după cum autorul însuși subliniază, pornește de la o premisă clară: Dumnezeu nu ne-a făcut „piese” în serie, ci opere de artă. Mai mult, metoda propusă de autor este una inedită: acesta pornește de la profeția lui Isaia – „Iată, fecioara va zămisli și va naște un fiu și-i va pune numele Emanuel” – și alcătuiește un itinerariu psiho-spiritual din șapte tablouri ce se completează reciproc, însoțite de șapte pași de lucru. În vreme ce majoritatea cărților de dezvoltare propun diverse terapii și tehnici psihologice, cartea de față propune șapte pași de vindecare spirituală. Bogdan Emilian Balașcă vede în dezvoltarea personală o datorie a fiecăruia față de propria persoană, iar volumul proaspăt publicat reprezintă o excelentă pledoarie pentru nașterea unui nou drept fundamental al omului: dreptul de a te cunoaște pe tine însuți. Pentru aceasta e nevoie de un traseu, ceea ce ne este propus în aceste pagini și care, în opinia autorului, reprezintă un „RMN” vital pentru conștiința umană. Particularitatea acestei cărți este dată de faptul că deși generale, temele sunt adaptabile oricărei condiții umane și oricărei personalități, fiecare om care parcurge acest traseu putându-se identifica, la un moment dat, cu un anumit tablou. Dacă modelele de dezvoltare personală propuse de societate promit sau speră la perfecțiune, modelul propus de Bogdan-Emilian Balașcă duce la serenitate. Serenitatea de a te dezvolta în maniera în care Dumnezeu dorește.

 [ *** ]

Dezvoltare personală integrală. 7 pași psiho-spirituali
Pr. Bogdan-Emilian Balașcă, OFMConv., Editura Serafica, 2018; ISBN 9786067700947; format 14×20 cm; 216 pagini; 20 de lei.

 [ *** ]

În limita stocului disponibil, cartea poate fi procurată prin comandă:
prin e-mail: edituraserafica@yahoo.com;
prin telefon: 0785.222.017 sau 0741.120.321; 
prin website (online): www.edituraserafica.ro
sau la librăriile catolice partenere.

Album Foto:

Distribuie cu: