Loading...

Serafica: Cu zâmbetul în suflet

La Editura Serafica a apărut recent cartea „Cu zâmbetul în suflet. Papi și sfinți cu simțul umorului”, de Cristina Grigore.

Cu zâmbetul în suflet

Distribuie cu:

Publicat în format „de buzunar” (10.5 x 14.9 cm, 224 pagini), volumul este – așa cum îl descrie Claudia Stan în prefață – „un inedit Pateric catolic al zilelor noastre” și „un mic îndrumar de serenitate, detașare și pace”. Cartea propune 12 figuri de Papi și sfinți, din ultimele secole, cu un deosebit simț al umorului: Leon al XIII-lea, Pius al X-lea, Ioan al XXIII-lea, Ioan Paul I, Ioan Paul al II-lea, Francisc, Tereza din Lisieux, Tereza de Calcutta, Don Bosco, Pius din Pietrelcina, Fulton Sheen și Josemaría Escrivá de Balaguer.

Pot fi puși alături termenii „umor” și „creștinism”? Într-un interviu din noiembrie 2016, Papa Francisc spune: „simțul umorului e înălțător, te ajută să vezi vremelnicia vieții și să iei lucrurile cu seninătatea unui spirit eliberat. E o atitudine omenească, dar e atitudinea cea mai apropiată de harul divin […], e capacitatea de a fi copil în fața lui Dumnezeu. Lăudați-l pe Dumnezeu cu un zâmbet și o glumă bună.”

Cristina Grigore (n. 1971) este o jurnalistă implicată în presa catolică de aproape 20 de ani. Licențiată în teologie romano-catolică la Universitatea din București, s-a specializat în științele comunicării la Universitatea Pontificală saleziană din Roma, Italia. Este corespondent pentru Agenția de presă SIR a Bisericii Catolice din Italia și referent de presă la Arhiepiscopia Romano-Catolică București. Pe lângă articolele publicate în presa catolică în țară, în Italia și în L’Osservatore Romano, a tradus câteva cărți pentru Congregatio Jesu, Editura Pauline și Editura Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, precum și o serie de documente din magisteriul Bisericii Catolice. Cartea de față este primul volum de autor.

În limita stocului disponibil, cartea poate fi procurată prin comandă de la Editura Serafica (Roman) – www.edituraserafica.ro – și de la Librăria Sf. Iosif (București) – www.librariasfiosif.ro.

***

Material apărut pe www.catholica.ro

Distribuie cu: