Loading...

Roman: În rugăciune şi cânt

În această ultimă duminică din anul liturgic 2016-2017, din data de 26 noiembrie, Biserica ne-a invitat să-l celebrăm pe Domnul Isus ca Rege al Universului. Am privit spre El, cel străpuns și așezat pe cruce, cel care domnește slujind şi care ne cheamă să ne îndreptăm privirea spre viitorul nostru veşnic, spre ținta ultimă a istoriei care va fi împărăția definitivă și eternă a lui Cristos. La sfârșitul timpurilor, când va judeca pe toți oamenii, își va manifesta pe deplin domnia în inimile noastre.

Institutul Franciscan din Roman

Distribuie cu:

Comunitatea fraţilor din Conventul „Sf. Francisc” împreună cu cea a fraţilor studenţi a avut marea bucurie de a trăi într-un mod special această sărbătoare având-o ca oaspete pe sora misionară Melinda Dumitrescu, însoțită de dl. Cristian Roșoagă, organist și pianist, și de dl. Silviu Brânzilă, animator. Într-un prim moment a avut loc celebrarea Sfintei Liturghii, la ora 10.30, prezidată de părintele Marius Vătămănelu şi animată de iluştrii oaspeţi împreună cu frații studenți.

În cadrul omiliei, părintele Marius Vătămănelu a evidențiat faptul că judecata universală va avea loc după ce Evanghelia va fi proclamată la toate popoarele, și că nu trebuie să ne fie teamă de aceasta. A mai evidențiat faptul că Isus ne avertizează cu privire la judecata universală, fiindcă ne iubește și vrea să ne trezească din somnolența obișnuinței, din rutina cotidianului; dar cel mai important lucru este că Isus vrea să ne trezească din egoismul nostru, din continua căutare de sine. Ca să putem ieși din acest egoism, Isus ne îndeamnă să intrăm în dinamica iubirii Sfintei Treimi, să intrăm în ,,cuptorul iubirii divine”: odată intrați în acest cuptor, egoismul nostru se va topi în fața iubirii dumnezeieşti.

La ora 15:00, frații studenți s-au adunat în rugăciune împreună cu comunitatea din Parohia „Sfânta Tereza”, din oraş, pentru o oră de adorație euharistică, care a fost prezidată de părintele Marius Vătămănelu.

Revenind acasă, la ora 16:30 ne-am adunat din nou în capelă pentru rugăciune: am recitat mai întâi Sfântul Rozariu, după care am celebrat o oră de adorație euharistică, seara încheindu-se cu expunerea unei scurte mărturii de viaţă din partea surorii misionare Melinda Dumitrescu şi cu un miniconcert şi recital susținut de ea împreună cu pianistul Cristian Roșoagă și cu dl. Silviu Brânzilă, animator.

Sfântul Rozariu a fost animat prin cânt vocal şi instrumental (de laudă către Dumnezeu şi către Maica Preasfântă) de către distinşii invitaţi, la care s-au unit şi vocile fraţilor şi ale credincioşilor, adunaţi în număr impresionant de mare pentru acest moment special.

Adorația euharistică a fost prezidată de părintele Marius Bîlha care, prin intermediul rugăciunii spontane, ne-a îndemnat să-i mulţumim lui Isus euharisticul, regele inimilor noastre, şi să ne lăsăm priviţi şi vindecaţi de El.

Din frumoasa mărturie de viaţă pe care sora Melinda Dumitrescu ne-a expus-o, am înţeles ceva din aventura sa pe drumul credinței şi al descoperirii sensului vieţii, drum pe care a fost condusă în permanenţă de Maica Sfântă, maica păcii adevărate, şi de rugăciunile şi exemplul puternic de credinţă al părinţilor ei. Descoperindu-şi la o vârstă foarte fragedă talentul muzical, pe care imediat a început să-l cultive cu asiduitate, a progresat foarte rapid în arta viorii, atingând  performanţa şi succesul, câştigând mai multe premii naţionale şi internaţionale. A fost la un pas de o carieră strălucită care i-ar fi adus mulţi bani şi faimă; însă toate acestea nu-i încălzeau deloc inima şi nu îi aduceau bucuria vieţii, liniştea şi armonia după care tânjea.

În anul 1996, în nişte împrejurări fericite, încurajată fiind şi de mama sa, ajunge la Medjugorje unde descoperă adevărata pace, sensul comuniunii şi bucuria de a dărui; aici îl cunoaşte pe pr. Slavko care a invitat-o să cânte cu vioara la celebrările liturgice, încurajând-o să îşi pună talentele şi măiestria ei muzicală în slujba lui Dumnezeu şi a Reginei Păcii. În urma experiențelor frumoase şi profunde la acest sanctuar al rugăciunii, decide să renunțe la cariera de artistă şi să îşi pună viaţa şi măiestria muzicală în serviciul lui Dumnezeu şi al Preacuratei.

În ultimii ani, gândindu-se la numeroşii tineri aflaţi în căutare şi care ar avea atât de multe de oferit lui Dumnezeu, sora Melinda a iniţiat un proiect numit Steluțele lui Isus și ale Mariei. Prin acest proiect doreşte să găsească tineri talentaţi, dornici să se dedice misiunii de evanghelizare itinerantă, de mărturisire a bucuriei de a trăi Evanghelia şi de a se şti iubiţi de Domnul.

Seara s-a încheiat cu un mic concert şi recital susținut de sora Melinda (voce și vioară) și de dl. Cristian Roșoagă, pianist.

Album Foto:

Distribuie cu: