Loading...

Roman: Profesiune solemnă

Sâmbătă, 12 septembrie 2020, în cadrul Sfintei Liturghii, celebrată în curtea Institutului Teologic Franciscan din Roman, 13 frați au emis profesiunea solemnă, promițând să trăiască pentru toată viața lor în ascultare, fără  nimic propriu și în castitate, conform Regulii și Constituțiilor Ordinului Fraților Minori Conventuali.

La Roman 13 frați au profesat voturile evanghelice pe viață

Distribuie cu:

Ca pregătire spirituală pentru evenimentul consacrării definitive lui Dumnezeu, sărbătoarea a fost precedată vineri seara de un moment de rugăciune pentru frații neo-profeși, în capela Institutului, prezidată de ministrul provincial, fr. Damian-Gheorghe Pătrașcu.

Celebrarea Sfintei Liturghii și ritualul profesiunii solemne au avut loc la ora 10.30 în curtea Institutului Teologic Franciscan din Roman și au fost prezidate de către Ministrul provincial, alături de care au concelebrat numeroși preoți formatori, profesori, parohi și alți preoți oaspeți. De asemenea rugăciunea părinților, a fraților și surorilor, a rudelor, a prietenilor, precum și a persoanelor consacrate și a credincioșilor prezenți în număr mare la sărbătoare, i-a însoțit pe frați în actul consacrării.

Părintele provincial a adresat un plăcut și încurajator cuvânt de învățătură, pornind de la Cuvântul lui Dumnezeu și mărturia grăitoare și frumoasă a multor frați ai Provinciei Franciscane Conventuale „Sfântul Iosif”, din România, care ne-au precedat în cei 125 de ani de la înființarea ei canonică. Astfel părintele provincial ne-a invitat ca privind la Sfânta Evanghelie și la exemplul înaintașilor noștri, să ne construim casa pe stânca Cuvântului lui Dumnezeu, în rugăciune și unitate.

După omilie și rugăciunile de consacrare, a urmat momentul în care frații Adrian Cobzaru, din Gherăești (NT), Alexandru-Cosmin Sascău, din Coman (BC), Alexandru-Ionel Diac, din Buruienești (NT), Alexandru-Mihai Dumea, din Săbăoani (NT), Andrei-Iulian Ciobanu, din Hălăucești (IS), Emanuel Pița, din Buruienești (NT), Emanuel-Petrache Antica, din Prăjești (BC), Gabriel Pal, din Bacău (BC), Marian-Emanuel Vătămănelu, din Tămășeni (NT), Marius-Marcel Doboș, din Fărcășeni (IS), Mihai-Iosif Sabău, din Cleja (BC), Narcis-Leonard Laslău, din Pustiana (BC) și Petru Vârgă, din Săbăoani (NT), în mâinile Ministrului provincial, au promis fiecare înaintea lui Dumnezeu și a fraților prezenți să trăiască în tot timpul vieții lor în ascultare, fără nimic propriu și în castitate, după exemplul Sfântului Francisc de Assisi.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, frații neo-profeși au adresat un cuvânt de mulțumire lui Dumnezeu, familiilor, formatorilor și profesorilor, care au avut un rol deosebit în formarea lor, fraților studenți, precum și tuturor celor prezenți la sărbătoare.

Mulțumim Bunului Dumnezeu și tuturor celor care au colaborat pentru ca această zi să fie într-adevăr o zi de sărbătoare!

Album Foto:

Distribuie cu: