Loading...

Roman: Luna misionară

Din voința papei Francisc, luna octombrie de anul acesta este dedicată misiunilor într-un mod extraordinar, cu tema „Botezați și trimiși: Biserica lui Cristos în misiune, în lume”.

Octombrie 2019, luna misionară extraordinară la Institutul Teologic Franciscan din Roman

Distribuie cu:

„Celebrarea acestei luni ne va ajuta în primul rând să regăsim sensul misionar al adeziunii noastre de credință la Isus Cristos, credință primită gratuit ca dar la Botez” (Mesajul Sfântului Părinte pentru Ziua Mondială a Misiunilor 2019).

Comunitatea formativă a Institutului Teologic Franciscan, pentru a trăi într-un mod cât mai intens această provocare de credință, organizează următoarele evenimente:

Duminică, 6 octombrie, 18.00-19.00, în Capela Institutului: Rozariul misionar, urmat de celebrarea solemnă a Vesperelor.

Joi, 10 octombrie, 16.00-18.00, în aula „Petru Tocănel” a Institutului:  Mărturia fr. Emilian Dumea, OFMConv., misionar în Chile, urmată de un moment de rugăciune în Capela Institutului și de primirea mandatului pastoral a fraților studenți pentru anul formativ 2019-2020.

Joi, 17 octombrie, 21.00-22.00, în Capela Institutului: o oră de adorație pentru misiuni.

Duminică, 20 octombrie, cu ocazia Zilei Mondiale a Misiunilor, la orele 10.30, în Capela Institutului, vom celebra Sfânta Liturghie Solemnă.

Joi, 24 octombrie, 18.00-19.30, la Hotel Roman, în cadrul Academiei Petru Tocănel: Conferința „Papa Francisc, Revoluția gingășiei și misiunea” a pr. Marius Petru Bîlha, OFMConv.

Ofertele din Cutia Carității din Capela Institutului vor fi pentru misiuni.

 * * *

Vă invităm și vă așteptăm pe toți cu drag!

Album Foto:

Distribuie cu: