Loading...

Roman: Invitație la diaconat

Miercuri, 4 octombrie 2023, în solemnitatea „Sfântului Francisc din Assisi”, în Capela Institutului Teologic Franciscan din Roman, fratele Narcis-Gabriel Crăciun va fi sfințit diacon. Ritualul hirotonirii diaconale va avea loc în cadrul Sfintei Liturghii, de la ora 10.30, prin impunerea mâinilor şi rugăciunea de consacrare a Excelenței Sale Petru Sescu, Episcop auxiliar de Iași. Liturghia va fi transmisă în direct de postul de radio ERCIS FM.

Invitație la hirotonirea întru diaconat a fratelui Narcis-Gabriel Crăciun

Distribuie cu:

După ce a urmat un parcurs formativ intens, îndrumat de către formatori, a experimentat şi trăit spiritul franciscan, fr. Narcis-Gabriel alege, ca de acum înainte, să se dăruiască, prin forma de viaţa a sfântului Francisc, slujirii responsabile şi libere a lui Cristos, a Bisericii şi a poporului lui Dumnezeu.

Ca pregătire apropiată în vederea sfinţirii diaconale, fr. Narcis-Gabriel a participat la zilele de exerciţii spirituale la Institutul Franciscan din Roman, în perioada 3-8 septembrie 2023, avându-l ca relator pe pr. Antonio Ramina, OFMConv., rectorul Bazilicii Sfântul Anton de Padova.

Așa cum se obișnuiește în tradiția franciscană, în seara zilei de 3 octombrie, în capela Institutului va avea loc celebrarea trecerii sfântului Francisc de Assisi din această lume (transitus sancti Francisci) în patria fericiților din ceruri, în cadrul căreia vor fi rostite jurământul și profesiunea de credință de către candidat.

Fr. Narcis-Gabriel Crăciun este din filiala „Înălțarea Sfintei Cruci” – Cuchiniș (Brusturoasa – BC).

Întrucât exercitarea funcţiei diaconale reprezintă oferirea lui Dumnezeu ca jertfă împreună cu Cristos, iar diaconul trebuie să-și însușească totala dăruire a lui Cristos pentru mântuirea lumii, vă invităm să vă uniţi în rugăciune şi, luând parte la acest eveniment, să fiţi alături de fratele ce va primi sfinţirea diaconală.

Pace şi bine!

Album Foto:

Distribuie cu: