Loading...

Roman: Întâlnirea profesorilor

Sâmbătă, 21 aprilie 2018, în cadrul conventului „Sf. Francisc din Assisi” din Roman a avut loc întâlnirea profesorilor de la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Francisc de Assisi” din Roman și de la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iași.

Întâlnirea profesorilor la ITRCF

Distribuie cu:

După salutul de bun venit, în jurul orei 10.00, a urmat celebrarea Sfintei Liturghii, prezidată de mons. Benone Farcaș, Rector al Institutului din Iași, împreună cu preoții profesori din cadrul ambelor Institute și cu frații conventului. La începutul Sfintei Liturghii, guardianul conventului, pr. Ștefan Acatrinei, în calitate de gazdă, i-a salutat pe cei prezenți cu pace și bine. Sfânta Liturghie a fost animată de frații studenți ai ITRCF.

În cadrul omiliei, pr. Ciprian-Bejan Piser, formator în cadrul Institutului din Iași, a subliniat trei caracteristici importante ale celui chemat: în primul rând, chemarea, care este un dar al lui Dumnezeu; apoi, criza, prin care fiecare persoană trece într-un moment sau altul; și în cele din urmă, perseverența, atât de necesară omului.

La finalul Sfintei Liturghii, pr. Mihai Afrențoae, Rectorul Institutului Teologic Roman-Catolic Franciscan din Roman, a scos în evidență importanța momentelor de comuniune și împărtășire ce au loc între profesorii și formatorii celor două Institute. Pe această cale, a mulțumit tuturor celor prezenți pentru răspunsul pozitiv dat chemării acestui moment de comuniune, dar și pentru colaborarea existentă.

După Sfânta Liturghie a avut loc un meci de fotbal între preoții profesori, urmat de o agapă frățească în cadrul căreia s-a discutat și despre noi modalități de a ajuta tinerii să-și descopere chemarea.

Album Foto:

Distribuie cu: