Loading...

Roman: Întâlnirea fraților guardiani

În zilele de 18-19 aprilie 2018, în conventul „Sf. Francisc de Assisi” din Roman, s-a desfășurat prima întâlnire de formare din acest an a fraților guardiani și responsabili ai comunităților franciscane conventuale.

Întâlnirea fraților guardiani

Distribuie cu:

În prima zi, după salutul Ministrului provincial, fr. Teofil Petrișor, a urmat prezentarea programului și a metodologiei de lucru pentru cele două zile expusă de fr. Adrian Sorin Giurgi, președintele Comisiei pentru formarea permanentă care, de altfel, a organizat această reuniune.

Temele prezentate și discutate ulterior în plen și în grupuri au fost: capitulul conventual, discernământul comunitar (fr. Lucian Horlescu a prezentat câteva elemente legate de această temă) și evaluarea Proiectului Provincial Cvadrienal 2016-2020, în special fraternitatea și mijloacele la nivel comunitar incluse în proiect.

Pe lângă prezentările, discuțiile și împărtășirile care au avut loc atât în plen cât și în grupuri pe marginea subiectelor propuse, au existat momente de rugăciune și fraternitate în spiritul comuniunii spirituale și frățești specifice formei de viață franciscane conventuale.

Așa cum au apreciat și cei prezenți la sfârșitul întâlnirii, astfel de inițiative pe lângă faptul că reușesc că readucă în atenție unele aspecte importante ce privesc trăirea consacrării și exercitarea slujirii încredințate, întăresc spiritul de solidaritate și de comuniune dintre frați, atât de important în mărturia de viață evanghelică, pe care fiecare frate este chemat să o dăruiască tuturor oamenilor, acolo unde este chemat de Dumnezeu să-și trăiască consacrarea.

Toate acestea, precum și alte subiecte despre care s-a vorbit în zilele de formare, vor fi comunicate și împărtășite ulterior de frații guardiani în capitulele conventuale, spre cunoștința tuturor fraților și cu scopul de a umbla fiecare în mod vrednic de chemarea pe care am primit-o: cu toată umilinţa şi blândeţea, cu îndelungă răbdare, îngăduindu-ne unii pe alţii în iubire, străduindu-ne să păstrăm unitatea Duhului în legătura păcii, crescând astfel „în toate pentru el, care este capul, Cristos” (Ef 4,1-2.15).

Album Foto:

Distribuie cu: