Loading...

Roman: Instituire de acoliți

În seara zilei de marţi, 17 aprilie 2018, în cadrul Sfintei Liturghii comunitare, de la 18:30, comunitatea fraţilor studenţi de la Institutului nostru a trăit un eveniment înălţător, anume conferirea ministerului acolitatului la 6 fraţi: 5 dintre ei studenţi în anul al II-lea de teologie – Fr. Martişcă Marius, Fr. Oprea Mihai, Fr. Pal Gabriel, Fr. Piţa Emanuel, Fr. Sabău Iosif – al şaselea fiind Fr. Sava Marius-Nicolae, frate religios din comunitatea franciscană din Buruieneşti.

Noii acoliți de la Institutul Franciscan

Distribuie cu:

Cel care a prezidat Sfânta Liturghie şi a conferit fraţilor acest minister al slujirii Sfintei Euharistii a fost Ministrul provincial, fr. Teofil Petrişor. Fraţii au avut bucuria de a-i avea alături pe toţi fraţii din definitoriul Provinciei, pe fraţii preoţi profesori ai comunităţii de la Institut, de asemenea, pe unii dintre părinţii şi rudele fraţilor candidaţi la acest minister.

Această sfântă celebrare a fost atent pregătită şi frumos animată de fraţii studenţi prin cântecele lor acompaniate de instrumente muzicale. Într-o atmosferă intimă de fraternitate şi comuniune, fraţii care au primit acest minister au putut să spună din toată inima un „da” bucuros la chemarea Domnului care i-a ales să slujească la masa Sa sfântă şi în Biserică. Terminând cu bine timpul de pregătire teoretică, practică şi spirituală în vederea primirii acestui minister de slujire, ei  au putut să rostească cu drag acest „da” al dăruirii, lor conştienţi şi convinşi de frumuseţea şi sfinţenia chemării primite şi de demnitatea acestei slujiri a altarului. Cuvintele de conferire a acestui minister reliefează legătura fidelă ce trebuie să existe între misiunea de slujire a unui acolit şi trăirea, respectiv viaţa sa: Primeşte vasul cu pâine pentru celebrarea Euharistiei: trăieşte astfel încât să poţi sluji la masa Domnului şi în Biserică!  De altfel, la aceasta i-a îndemnat şi Pr. Provincial în omilia sa de la Sf. Liturghie: ca viaţa lor să fie coerentă şi vrednică de o aşa slujire şi vocaţie, conformând-o lui Cristos şi devenind un alter Christus, precum Sf. diacon Ştefan, primul martir al mărturiei Bisericii în lume. Îndemnându-i să iubească altarul, să stea şi să rămână lângă altar, Pr. Provincial s-a rugat pentru aceşti fraţi şi le-a conferit cu bucurie, în numele Bisericii, acest minister de slujire a altarului şi a carităţii.

Primind, la sfârşitul acestei celebrări, mulţumirea părintelui rector, Marius Bîlha, pentru prezenţa fraternă a părintelui provincial şi a tuturor celorlalţi fraţi, pentru darul fraternităţii şi pentru toată munca de implicare şi organizare a acestui eveniment al comunităţii, îi felicităm din toată inima pe aceşti noi fraţi acoliţi, cerând de la Domnul har, statornicie şi sfinţenie în slujirea lor.

Album Foto:

Distribuie cu: