Loading...

Roman: încheierea primei părți a Capitulului Provincial Ordinar

Distribuie cu:

Sâmbătă, 20 februarie 2016, în capela Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași a celebrat Sfânta Liturghie de mulțumire adusă bunului Dumnezeu pentru toate darurile și binefacerile revărsate asupra Provinciei Franciscane în prima parte a capitulului. Au concelebrat: ministrul general al Ordinului părintele Marco Tasca, asistentul general părintele Joaquín Ángel Agesta, procuratorul general Maurizio Di Paolo, ministru provincial părintele Teofil Petrișor, membrii Definitoriului provincial, părinții delegați la capitul și mons. Alois Fechet, vicar episcopal pentru viaţa consacrată.

După salutul de bun venit adresat tuturor de către părintele Eugen Răchiteanu, guardian al conventului de la Roman, PS Aurel i-a îndemnat pe cei prezenți să se unească în rugăciune cerând de la bunul Dumnezeu să-i însoțească pe frații aleși de capitul pentru diferite slujiri, să le exercite cu credință și înțelepciune, pentru binele Provinciei, a Bisericii locale și universale.

În cuvântul de învățătură, păstorul auxiliar al Diecezei de Iași, a comentat îndemnul lui Isus adresat ucenicilor săi în Sfânta Evanghelie, de a trăi iubirea necondiționat, asemenea Tatălui din ceruri care face „să răsară soarele său peste cei răi şi peste cei buni şi să plouă peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi!” (Mt 5,45). Totodată a amintit importanța colaborării în cadrul Bisericii locale a fraților franciscani cu clerul diecezan și cu membrii celorlalte congregații, în lucrarea comună de construire a Împărăției lui Dumnezeu în lume.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, PS Aurel l-a felicitat pe noul ministru provincial Teofil Petrișor pentru slujirea primită și i-a mulțumit părintele Emilian Cătălin care și-a încheiat mandatul pentru rodnica sa colaborare. De asemenea, a transmis, atât celor aleși să conducă Provincia Franciscană în noul cvadrienal cât și părinților delegați la capitul, salutul PS Petru Gherghel, episcop de Iași, asigurându-i de rugăciunea și prețuirea păstorului Diecezei.

La rândul său, Ministru provincial Teofil Petrișor i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru tot binele pe care l-a revărsat asupra Provinciei Franciscane în săptămâna capitulară. Un gând de profundă recunoștință i-a adresat și PS Aurel Percă, pentru că a binevoit să fie prezent în mijlocul fraților franciscani adunați la această sfântă celebrare, precum și PS Petru Gherghel, pentru rugăciune și grija părintească față de frații Provinciei Franciscane care lucrează din timpuri străvechi pe meleagurile moldave.

Celebrarea s-a încheiat cu binecuvântarea solemnă, urmată de o fotografie de grup.

Pr. Virgil Blaj
secretar provincial

Distribuie cu: