Loading...

Roman: Exerciții spirituale – [IV]

În zilele de 11-16 septembrie 2022 la Institutul Franciscan din Roman au avut loc exercițiile spirituale pentru a patra serie de frați ai Provinciei „Sf. Iosif” din România. Părintele Pietro Maranesi, frate franciscan capucin din Italia, a fost relatorul acestor zile de încărcare spirituală.

Roman: A patra serie de exerciții spirituale pentru Frații Minori Conventuali

Distribuie cu:

În cadrul meditațiilor părintele relator a vorbit despre Sfântul Francisc de Assisi, Regula Fraților Minori, urmarea lui Cristos,  adevărata bucurie, dar și despre fraternitatea evanghelică franciscană.

Au fost subliniate diferite aspecte cu privire la partea istorică a vieții Sfântului Francisc și evidențiate mai multe momente din începuturile și formarea Ordinului Franciscan.

Plecând de la Testamentul și Regula de viață a Sfântului Francisc au fost subliniate două aspecte despre convertire și întoarcerea la trăirea evanghelică.

Zilnic frații au avut ocazia să fie în rugăciune și meditație la celebrarea Sfintei Liturghii și a celorlalte devoțiuni.

Tot în cursul acestei săptămâni, frații prezenți la exercițiile spirituale au avut ocazia să asiste și la un eveniment unic din viața Provinciei, anume la mutarea osemintelor slujitorului lui Dumnezeu preot Anton Demeter din cimitirul orașului Roman în Capela Institutului Franciscan.

În ultima zi frații au împărtășit experiența și trăirea lor din aceste zile ale exercițiilor spirituale.

Pace și bine!

Album Foto:

Distribuie cu: