Loading...

Roman: Capitul Provincial Spiritual

Distribuie cu:

Provincia „Sf. Iosif” a Fraților Minori Conventuali din România
întrunită în Capitulul Provincial Spiritual

Multă tinerețe, o maree de reverenzi negre și mai ales multă dorință de reîntâlnire și grija pentru ”a gândi viitorul”, așa cum le amintea fraților părintele Ministru General, Marco Tasca, prezent la Capitul.
Într-adevăr, Provincia celor 254 de frați cu profesiune solemnă crește cu fiecare an mai mult și este una dintre provinciile cele mai tinere având frați răspândiți în întreaga Europă și nu numai.

Frații franciscani în Capitul Spiritual

Frații franciscani în Capitul Spiritual

Întâlnirea Capitulului spiritual i-a adunat pe frați pentru a studia viața spirituală și fraternă a provinciei, pentru a putea ”trece pe celălalt țărm”, astfel îndemna Părintele Provincial Emilian Cătălin, cel care a prezentat o relație inițială analizând, sintetizând și dând sugestii pentru viața fraternă. Lucrările în grupuri au studiat unele teme importante precum viața de credință, viața fraternă, mărturia ca frați români și alte aspecte practice și administrative ale aceleeași Provincii.
Îndemnul papei Francisc adresat persoanelor consacrate ”de a trezi această lume” a constituit și îndemnul final al Ministrului general care a fost însoțit la acest Capitul de fratele Joaquin, Asistent general, și fratele Maurizio, Procurator general.
După Capitulul spiritual a urmat, timp de două zile, Capitulul extraordinar pentru a decide asupra unor lucruri privitoare la Statutele provinciale, dar și asupra altor subiecte ce țin de organizarea Provinciei.
Ne-am rugat Duhului Sfânt, atât la început, cât și la sfârșit, pentru ca El să fie cel care să conducă marea noastră Provincie spre maturizarea în credință.

Fr. Iosif Diac

Distribuie cu: