Loading...

Roma: Întâlnirea noilor miniștri provinciali, custozi și secretari provinciali

În săptămâna 15-22 ianuarie 2017, la Colegiul internațional Seraphicum, din Roma, s-a desfășurat întâlnirea noilor miniștri provinciali, custozi și secretari cu Definitoriul general.

Roma: Întâlnirea Definitoriului general cu noii miniștri și secretari provinciali din Ordin.

Distribuie cu:

Au participat 12 miniștri provinciali, 4 custozi și 13 secretari provinciali. Din partea Provinciei „Sf. Iosif” din România au fost prezenți la întâlnire fr. Teofil Petrișor, ministru provincial, și fr. Virgil Blaj, secretar provincial.

Scopul reuniunii l-a constituit cunoașterea membrilor definitoriului general, a structurilor și activităților Curiei Generale, precum și ale diferitelor secretariate generale și comisii ale Ordinului. De asemenea, participanții au fost informați despre cum trebuie să se desfășoare relațiile de colaborare, procedurile juridice și protocolare dintre provincii/custodii și departamentele Curiei Generale.

În cadrul diferitelor reuniuni, fiecare participant a putut să exprime propriile întrebări, problemele cu care se confruntă în slujirea ce i-a fost încredințată, să ceară clarificări și lămuriri, și, nu în ultimul rând, să împărtășească din propriile experiențe în vederea unei îmbogățiri reciproce.

Programul a mai inclus întâlniri personale cu ministrul general, cu procuratorul general și asistenții generali ai Ordinului, momente de rugăciune, împărtășire și fraternitate, precum și organizarea unui „pelerinaj petrin” la mormântul sfântului apostol Petru, unde s-a vizitat situl arheologic de sub bazilica „San Pietro” din Roma, mormintele papilor și a bazilicii.

În fiecare seară s-a vizitat câte un convent franciscan conventual din Roma, unde s-au celebrat vesperele, s-a cinat și s-a trăit un moment de împărtășire fraternă cu frații care au fost gazde.

Un moment special de rugăciune a fost organizat în seara zilei de 19 ianuarie, în biserica „San Bartolomeo” din Roma, care adăpostește relicvele noilor martiri din secolele XX și XXI. În cadrul celebrării au fost depuse, pe un altar special amenajat, relicvele fericiților martiri Michal Tomaszek și Zbigniew Strzalbowski, frați conventuali polonezi, uciși în Perù, la 9 august 1991.

La sfârșitul întâlnirii, vicarul general, fr. Jerzy Norel, a prezentat celor de față proiectele mai importante ale Ordinului, viziunea Definitoriului general cu privire la formarea permanentă, iar ministrul general, fr. Marco Tasca, a încheiat adunarea, mulțumind tuturor pentru disponibilitatea și generozitatea cu care au primit slujirile încredințate și a cerut ajutorul lui Dumnezeu asupra Ordinului, prin mijlocirea fericiților martiri Michal Tomaszek și Zbigniew Strzalbowski, care și-au dăruit viața din iubire pentru poporul ce le-a fost încredințat spre grijă și păstorire.

În urma, împărtășirii finale, fiecare participant a felicitat pe cei implicați direct, în special secretariatul general, pentru buna organizare și desfășurare a întâlnirii, și a apreciat importanța și utilitatea acesteia atât pentru îndeplinirea propriei slujiri, cât și pentru cunoașterea și îmbogățirea reciprocă, ca și pentru deschiderea orizontului personal spre sensul universal al Ordinului și al Bisericii.

Album Foto:

Distribuie cu: