Loading...

Roma: Capitul general OFS

În zilele de 4-12 noiembrie 2017, Ordinul Franciscan Secular (OFS) a celebrat al cincisprezecelea Capitul general la Colegiul Internațional Seraphicum din Roma.

Capitul general OFS

Distribuie cu:

La Capitulul intermediar au fost prezenți aproximativ 130 de participanți: 74 dintre aceștia fiind capitulari, iar restul participând în calitate de observatori din partea unor fraternități naționale. Cei prezenți au reprezentat 71 de țări din întreaga lume.

Tema Capitulului a fost: „După cum m-ai trimis pe mine în lume, și eu îi trimit pe ei în lume” (In 17-18).

Lucrările capitulare au început prin celebrarea Sfintei Liturghii prezidată de Eminența Sa, cardinal Pietro Parolin, Secretarul de Stat al Vaticanului.

Toți cei trei Miniștri generali ai Primului Ordin au celebrat Sfânta Liturghie în zile diferite și au fost alături de frații terțiari prin sfaturi părintești. Joi, 9 noiembrie 2017, Ministrul general OFMConv a prezidat Sfânta Liturghie; în cadrul omiliei i-a îndemnat pe terțiari să se reîntoarcă la aceeași „nebunie” caracteristică vieții sfântului Francisc din Assisi. Fr. Marco Tasca a împărtășit, de asemenea, câteva momente de fraternitate cu terțiarii și cu Ministrul lor general OFS, Tibor Kauser. Terțiarii au prezentat, apoi, Ministrului nostru o copie a ediției speciale a Regulii OFS, publicată în comemorarea celei de-a 40-a aniversări de la aprobarea ei.

***

Material apărut pe www.ofmconv.net

Album Foto:

Distribuie cu: