Loading...

Revoluția gingășiei… și misiunea

Joi, 24 octombrie 2019, va avea loc în sala de conferințe a hotelului din Roman o prezentare tematică din seria „Vrei să făurești istoria? Caută adevărul”, intitulată „Revoluția gingășiei… și misiunea” susținută de pr. Marius-Petru Bîlha, moderată fiind de pr. Prof. dr. Maximilian Pal și organizată de Academia „Petru Tocănel” din cadrul Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman.

Roman: Revoluția gingășiei... și misiunea

Distribuie cu:

Prin „Revoluția gingășiei” Papa Francisc vrea să prezinte o nouă cale spre un autentic umanism creștin .

Este necesar să pornim de la a recunoaște că demnitatea omului – însăși faptul că ne naștem, că am fost chemați să trăim în această lume – este un semn inconfundabil al unei iubiri care ne-a precedat, un val al gingășiei și al bunătății care a fost direcționat spre creatura umană, în propria sa fragilitate înnăscută, până în punctul de a o face frumoasă tocmai datorită acestei „slăbiciuni iubite”.

Este posibil să privim în întunericul uman prezența voalată a lui Dumnezeu, este posibil să recunoaștem imaginea deteriorată de Dumnezeu pe care o purtăm în noi și să o „restabilim” prin gingășie, prin delicatețea îmbrățișării, grija plină de compasiune, compania iubitoare, în așa fel încât să arătăm că frumusețea omului constă în a se lăsa iubit și îngrijit, ca un copil în brațele tatălui său.

Să cunoaștem simplitatea și profunzimea gesturilor pline de umanitate ale papei Francisc, prin ochi celui care l-a însoțit pe toată durata vizitei în România.

Album Foto:

Distribuie cu: