Loading...

Revista Mesagerul: A apărut numărul martie-aprilie 2017

Dosarul prezintă anumite aspecte ale unei realităţi pe cât de interesante, pe atât de actuale: familia în ţara noastră.

Numărul pe martie-aprilie (2017) al revistei Mesagerul Sfântului Anton.

Distribuie cu:

În plină desfășurare a Postului Mare, timp de pregătire pentru sărbătoarea Învierii Domnului nostru Isus Cristos, ce se apropie cu pași repezi, vă propunem, dragi cititori, spre lecturare noul număr al revistei de spiritualitate a fraților minori conventuali din România – Mesagerul sfântului Anton.

Răsfoind paginile publicației noastre, puteți găsi, în rubricile obişnuite, articole cu tematici variate, scrise de autori vechi şi noi. Acestea pot completa cunoştinţele pe care le aveţi deja, ajutându-vă să vă însuşiţi o viziune de ansamblu asupra multor realităţi spirituale, culturale, sociale şi chiar politice din țară şi nu numai.

În paginile de spiritualitate, puteţi descoperi, printre altele, un articol cu titlul Etica creştină sau despre iubirea aproapelui. Autorul, domnul profesor Anton Adămuţ, sintetizează tematica iubirii creştine, pornind de la Vechiul Testament pentru a ajunge la mesajul lui Isus Cristos, revelat în Noul Testament. Acest mesaj este cuprins în cele două laturi ale iubirii: faţă de Dumnezeu şi faţă de aproapele, prin „aproapele” înţelegându-se toţi oamenii. Iar „aici e marea revoluţie a lui Cristos: toţi oamenii sunt semenii mei, pentru că toţi oamenii sunt creaturi ale lui Dumnezeu (…). De aceea, creştinismul este religia iubirii universale”. După alte referinţe şi consideraţii, autorul concluzionează că „cine iubeşte cu măsură nu iubeşte, iar în iubire, lui Dumnezeu măsura îi displace”.

Dosarul prezintă anumite aspecte ale unei realităţi pe cât de interesante, pe atât de actuale: familia în ţara noastră. Tematica este dezbătută în două articole. Primul, Fiind unul dintre „fanatici”… (pr. Constantin Necula), vorbeşte despre adevărata familie, aşa cum ar trebui să fie înţeleasă şi definită în articolele Constituţiei României. E subliniată punctual dezbaterea cu privire la termenul de „soţi” din Constituţie (art. 48, alin. 1), ce rezultă a fi ambiguu şi interpretabil. Conchide autorul că „pentru familie merită luptat cu armele legalităţii, pentru a nu ne ruşina ca neam în faţa lui Dumnezeu”. Al doilea articol conţine un interviu realizat de pr. Daniel Fechetă, De vorbă cu un deputat nemţean, pe aceeaşi tematică a familiei. Discutând despre familie, oarecum şi din punct de vedere politic, se subliniază faptul că pentru familie trebuie „făcut” cât mai mult, în sensul cel mai pragmatic al cuvântului.

În primul număr al revistei din 2017 a fost concepută o rubrică dedicată românilor în lume. Dacă atunci era prezentată comunitatea catolică română de rit latin din Roma, acum puteţi găsi o prezentare succintă a comunităţii catolice de rit latin din Londra, semnată de pr. Emanuel Imbrea.

Dumneavoastră, dragi cititori, vă revine bucuria de a aprofunda cele subliniate aici şi de a descoperi celelalte articole!

Continuă reînnoirea abonamentelor în orice perioadă a anului! Suntem la dispoziţia dumneavoastră pentru orice fel de informaţii şi sugestii legate de revista Mesagerul sfântului Anton la numărul de telefon 0765.421416 sau, în scris, pe adresa redacţiei: str. Teiului, nr. 20, 611047 Roman, jud. Neamţ (pr. Marcelin Amariei). De asemenea, ne puteţi contacta şi prin intermediul internetului, pe adresele mesagerul@santantonio.org sau mesagerulantonian@gmail.com!

Lectură plăcută!

Distribuie cu: