Loading...

Relicva Sfântului Anton în România

O relicvă a Sfântului Anton de Padova va sosi în pelerinaj anul viitor în România.

Relicva Sf. Anton de Padova

Distribuie cu:

Pentru cititorii revistei „Mesagerul Sfântului Anton” și pentru cinstitorii Sfântului iubit de întreaga lume anul 2018 va avea o semnificație deosebită, deoarece se vor împlini 25 de ani de la publicarea primului număr al revistei în limba română.

Din dorința echipei redacționale a „Mesagerului Sfântului Anton”, Provincia Fraților Franciscani Minori Conventuali „Sfântul Iosif” din România a înaintat spre aprobare Conferinței Episcopilor din România o cerere privind organizarea unui pelerinaj național cu relicva Sfântului Anton de Padova. Întruniți în sesiunea plenară de toamnă la Iași, în perioada 18-20 septembrie 2017, episcopii romano-catolici și greco-catolici au salutat plini de încredere și bucurie inițiativa pastorală a fraților franciscani, care doresc să-l propună pe Sfântul Anton drept model de dragoste și ocrotitor al familiilor creștine.

«Episcopii au primit cu bucurie propunerea călugărilor franciscani din România de a aduce în ţară, între 7 mai – 15 iunie 2018, relicva Sfântului Anton de Padova, „ocrotitorul şi mijlocitorul familiei creştine”», se arată în comunicatul de presă al Conferinței Episcopale.

Încredințându-ne puterii de mijlocire a Sfântului Anton de Padova în favoarea familiei creștine și încrezându-ne în ajutorul lui în realizarea acestui pelerinaj, ne bucurăm să vă adresăm salutul nostru fratern franciscan de Pace și bine! 

Distribuie cu: