Loading...

Relicva Sfântului Anton la Onești

După 14 ani, relicva sfântului Anton a poposit din nou pe meleagurile oneştene sub motoul „Sfântul Anton de Padova, ocrotitorul şi mijlocitorul familiei creştine”.

Relicva sfântului Anton la Onești

Distribuie cu:

Conform programului anunţat din timp în toate parohiile Decanatului de Trotuş, sâmbătă, 26 mai 2018, la ora 10.00, sfintele moaşte au fost întâmpinate la intrarea sanctuarului de către rectorul acestuia, fr. Flavian Gondoş OFMCap, de fraţii capucini şi de credincioşii prezenţi la acest prim moment.

După un moment de rugăciune în comun, relicva a fost expusă veneraţiei personale a credincioşilor, până la ora 11, când a început sfânta Liturghie solemnă, prezidată de către fr. Marcelin Amariei OFMConv, cuvântul de învăţătură fiind rostit de pr. Daniel Fechetă, OFMConv, care a împărtăşit celor prezenţi aspecte din spiritualitatea antoniană.

După sfânta Liturghie, care a fost celebrată după intenţiile celor prezenţi, moaştele sfântului Anton de Padova au rămas în continuare expuse veneraţiei cinstitorilor săi până la ora 14.45 când, după un alt moment de rugăciune în comun, cei prezenţi au primit binecuvântarea solemnă, iar moaştele şi-au continuat călătoria în Dieceza de Iaşi, îndreptându-se spre Luizi-Călugăra, unde erau aşteptate cu drag de credincioşi. Pe tot timpul în care sfintele moaşte au rămas la Oneşti, fraţii capucini au asigurat asistenţa spirituală prin sacramentul Spovezii celor care au dorit să se împace cu Dumnezeu.

[ *** ]

Material apărut pe www.ercis.ro

 

Sâmbătă, 26 mai 2018. Relicva sfântului Anton de Padova a vizitat Sanctuarul diecezan „Fericitul Ieremia Valahul” din Onești.

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe 26 Mai 2018

Distribuie cu: