Loading...

Relicva sfântului Anton la Iaşi

Comunitatea catolică din Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Iaşi, într-o atmosferă de sărbătoare, a trăit un eveniment memorabil, sâmbătă, 2 iunie 2018, prin prezenţa relicvei sfântului Anton de Padova în catedrala din Iaşi.

Relicva sfântului Anton la Iași

Distribuie cu:

Alături de credincioşii catolici din comunitate şi din comunităţile învecinate au participat cu numeroşi credincioşi ortodocşi.

După primirea solemnă a relicvei, a salutului din partea părintelui Paul Budău, paroh şi decan, preoţii şi credincioşii s-au îndreptat în procesiune spre biserică, unde a avut loc celebrarea sfintei Liturghii la ora 10.30.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de pr. Daniel Fechetă, responsabilul acestui pelerinaj în România, care a prezentat credincioşilor câteva date preţioase despre marele făcător de minuni, iar cuvântul de învăţătură a fost rostit de pr. Iosif Bisoc, OFMConv, care a vorbit despre spiritualitatea antoniană, având ca tematică – familia.

În decursul zilei a existat posibilitatea pentru cei prezenţi să se roage personal sfântului Anton şi să venereze cu credinţă relicvele expuse.

Celebrările devoţionale şi liturgice au continuat cu rugăciunea sfântului Rozariu, urmată de sfânta Liturghie pontificală de la ora 18.30.

Sfânta Liturghie pontificală de mulţumire a fost prezidată de PS Aurel Percă, la care au concelebrat PS Petru Gherghel, precum şi alţi preoţi din Iaşi. Numărul celor care au venit să se roage lui Dumnezeu prin mijlocirea sfântului Anton a fost impresionant.

Predica a fost ţinută de pr. Iosif Bisoc care, prin cuvintele sale, a încercat să prezinte aspecte din viaţa sfântului Anton de Padova. Acest pelerinaj este unul dedicat familiei, întrucât sfântul Anton este ocrotitorul familiilor. Familia creştină, gândită şi voită de Dumnezeu, trebuie repusă în drepturile sale. Pelerinajul la moaştele sfântului Anton trebuie să redevină o întâlnire personală cu Dumnezeu.

La finalul celebrării, PS Petru Gherghel, luând cuvântul, a spus: „Sfântul Anton ne-a arătat mereu drumul spre Dumnezeu şi spre ceilalţi fraţi. Predica lui continuă şi în zilele noastre, iar noi trebuie să-i arătăm cinstea şi venerarea ce i se cuvine”. Apoi a urmat o scurtă procesiune cu relicva sfântului Anton în interiorul catedralei.

După sfânta Liturghie credincioşii au putut să venereze moaştele sfântului Anton până la ora 22.00. Mulţumindu-i lui Dumnezeu pentru bucuria prezenţei slujitorului său credincios sfântul Anton în comunitatea noastră, cerem şi încredinţăm în continuare pe toţi cei care au cerut în rugăciune prin mijlocirea sa.

Duminică, 3 iunie 2018, relicva Sfântului Anton s-a aflat în biserica romano-catolică „Sfântul Anton de Padova” din Iaşi.

Album Foto:

Distribuie cu: