Loading...

Relicva sfântului Anton la Bacău

Comunitatea catolică din Bacău, într-o atmosferă de sărbătoare, a trăit un eveniment memorabil, marţi, 29 mai 2018, prin prezenţa relicvei sfântului Anton de Padova în biserica „Sfinţii Petru şi Paul”.

Relicva sfântului Anton de Padova la Bacău

Distribuie cu:

Alături de credincioşii catolici din Parohia „Sfântul Nicolae” şi din comunităţile învecinate au participat cu numeroşi credincioşi ortodocşi.

După primirea solemnă a relicvei, a salutului din partea părintelui Isidor Dâscă, paroh şi decan, preoţii şi credincioşii s-au îndreptat în procesiune spre biserică, unde a avut loc celebrarea sfintei Liturghii solemne la ora 10.30.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de pr. Marcelin Amariei, responsabil în cadrul revistei „Mesagerului Sfântului Anton” din România. La începutul sfintei Liturghii, pr. Daniel Fechetă, responsabilul acestui pelerinaj în România, a prezentat credincioşilor câteva date preţioase despre marele făcător de minuni, iar cuvântul de învăţătură a fost rostit de pr. Virgil Blaj, secretar provincial, care a împărtăşit celor prezenţi aspecte din spiritualitatea antoniană.

În decursul zilei a existat posibilitatea pentru cei prezenţi să se roage personal sfântului Anton şi să venereze cu credinţă relicvele expuse.

Celebrările devoţionale şi liturgice au continuat cu rugăciunea sfântului Rozariu şi Litania lauretană în cinstea sfintei Fecioare Maria.

Sfânta Liturghie de seară, celebrată de pr. paroh şi decan Isidor Dâscă, a fost o nouă ocazie ca toţi cinstitorii sfântului Anton să participe cu toată încrederea că „Sfântul Minunilor” va mijloci la bunul Dumnezeu pentru ei şi familiile lor.

După sfânta Liturghie credincioşii au putut să venereze moaştele sfântului Anton până la ora 21.00 când a fost programată plecarea relicvei spre următoarea destinaţie a acestui pelerinaj.

Mulţumindu-i lui Dumnezeu pentru bucuria prezenţei slujitorului său credincios sfântul Anton în comunitatea noastră, cerem şi încredinţăm în continuare pe toţi cei care au cerut în rugăciune prin mijlocirea sa.

Album Foto:

Distribuie cu: