Loading...

Relicva Sf. Anton la Satu Mare

Relicva Sfântului Anton de Padova a fost vizitată pe tot parcursul zilei de enoriași, care au așteptat la rând să ajungă la aceasta și să o poată atinge.

Relicva Sf. Anton a ajuns la Satu Mare

Distribuie cu:

Ordinul Franciscan prin Frații Minori Conventuali din România, Provincia „Sfântul Iosif”, a adus relicva Sfântului Anton de Padova la Satu Mare, ei fiind primiți de PS Eugen Schönberger, Episcopul locului, și de enoriașii prezenți joi, 17 mai 2018, dimineața în Catedrala Romano-Catolică din oraș. După așezarea relicvelor la altar, enoriașii s-au aliniat ca să ajungă să se roage lângă acestea, respectiv să le atingă cu mâna lor sau cu obiectele aduse de ei.

Rândul format de enoriași nu s-a scurtat pe parcursul zilei, ci au ajuns din ce în ce mai mulți, fiind anunțați de rude și prieteni prin telefon sau pe alte căi. Frații minori au rămas cu enoriașii și le-au dat foi pe care să își poată scrie intențiile de rugăciune. Aceste foi au fost adunate într-o cutie, iar toate rugăciunile sătmărenilor vor fi duse la Padova, la mormântul Sfântului Anton. Mai înainte însă, frații minori conventuali vor merge mai departe cu relicvele: pe 19 mai acestea vor fi expuse în Târgu Mureș, în biserica Sfântul Anton de Padova; pe 21 mai în Cluj Napoca, în biserica Sfântul Mihail; pe 22 mai în Alba Iulia, în Catedrala Sfântul Mihail, și tot în ziua aceea în Sibiu, în biserica Sfânta Treime; pe 24 mai în biserica din Șumuleu Ciuc; iar pe 25 mai în Brașov, în biserica Înălțarea Sfintei Cruci. În fața relicvelor, sătmărenii s-au putut închina astăzi, până la începerea Sfintei Liturghii de la ora 19.

[ *** ]

Material apărut pe www.szatmariegyhazmegye.ro

 

Distribuie cu: