Loading...

Reînnoirea profesiunii voturilor

Duminică, 7 iunie 2020, în Solemnitatea Preasfintei Treimi, la Institutului Teologic Franciscan din Roman, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 10:30, 23 de frați studenţi și-au reînnoit cu entuziasm profesiunea voturilor sfaturilor evanghelice, pentru încă un an de zile, în mâinile Părintelui Provincial, Teofil Petrişor, care a prezidat această celebrare, în prezența părinţilor formatori – Pr. Marius-Petru Bîlha, rector, şi Pr. Iosif-Eduard Cadar, vicerector, a altor câtorva fraţi ai conventului „Sf. Francisc” din Roman, precum şi a credincioşilor veniţi la Sf. Liturghie.

23 de frați au spus din nou „Da!”, iar pr. Marius a primit decretul de „Misionar al Milostivirii”

Distribuie cu:

După proclamarea Sfintei Evanghelii, părintele Teofil, în cuvântul de învăţătură, le-a vorbit fraţilor despre misterul Sfintei Treimi care este viaţă de comuniune şi iubire desăvâşită pe care vor trebui să o transpună în concretul vieţii lor, în trăirea consacrării de fiecare zi, rămânând alături de Biserică, de Sf. Părinte Papa şi păstrând unitatea dintre ei.  După omilie şi recitarea Crezului, fiecare frate şi-a rostit numele în faţa altarului, după care toţi, în cor, au reînnoit profesiunea voturilor sfaturilor evanghelice.

Această sărbătoare a fost marcată şi de un alt moment fratern de bucurie: la sfârşitul Sfintei Litughii, Părintele Provincial i-a înmânat decretul de numire ca „Misionar al Milostivirii” – de către Sf. Părinte Papa Francisc – părintelui rector, Marius-Petru Bîlha, împreună cu Crucea Misionară, făcând cunoscut astfel, în mod oficial, acest dar şi această nouă slujire primită de fratele nostru, lucru pentru care toţi fraţii Provinciei noastre trebuie să fie bucuroşi şi recunoscători. Această bucurie şi recunoştinţă le-a exprimat şi părintele Marius în cuvântul său de mulţumire de la final, împărtăşind fraţilor dorinţele care-l însufleţesc acum, prin primirea acestei misiuni, între care a subliniat-o pe aceea de a fi un misionar al gingăşiei şi al iubirii lui Dumnezeu, de a fi, aşa cum l-a îndemnat Papa Francisc, cu adevărat milostiv, „foarte milostiv”, nefiindu-i teamă de a oferi iertarea. Pr. Marius a adresat mulţumiri sincere şi Părintelui Provincial, tuturor fraţilor care îi sunt alături, iar o mulţumire şi o atenţie cu totul speciale le-a îndreptat spre soţii Minodora și Alexandru Lucaci, o familie de care îl leagă o prietenie aparte şi pe care a ales-o să îl susţină prin mărturie şi rugăciune în noua lui misiune.

Mulțumindu-i bunului Dumnezeu pentru toate aceste minunate daruri şi îl rugăm să îi binecuvânteze în continuare pe fraţii noştri cu toate harurile de care au nevoie, pentru a putea duce la îndeplinire planul pe care El îl are cu fiecare dintre ei.

Album Foto:

Distribuie cu: