Loading...

Reculegere lunară pentru frații franciscani la Chişineu Criş

Convertirea are un moment iniţial care constă în a ne încredinţa lui. Aceasta durează toată existenţa şi constă în orientarea treptată a fiecărui pas spre Dumnezeu.

Reculegere lunară la Chişineu Criş

Distribuie cu:

Fraţii franciscani care sunt în Ardeal au avut bucuria ca în data de 19 aprilie 2017 să fie împreună pentru ziua de reculegere lunară. Aceasta s-a desfăşurat în comunitatea fraţilor din Chişineu-Criş, judeţul Arad.

În cursul dimineţii, fraţii care au fost gazdă, fratele Florin Orza şi fratele Ioan Borşa, i-au primit pe fraţii care au venit de la Oradea, Carei şi Baia Mare în biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” din orăşelul Chişineu-Criş,  pentru expunerea meditaţiei şi celebrarea Sfintei Liturghii.

Meditaţia a fost rostită de fratele Carol Martin. Titlul acesteia a fost inspirat din Sfânta Evanghelie după Marcu: ,,S-a împlinit timpul” din catehezele lui Silvano Fausti.

Isus este evanghelia. Fiind parte din ea şi acţionând din interiorul ei, el devine astfel atât cel care aduce vestea cât şi cel despre care se aduce vestea, atât împlinire a timpului cât şi Împărăţie a lui Dumnezeu. Iar în Împărăţie pătrundem dacă i ne închinăm lui şi credem în El; la chemarea lui răspundem urmându-l pe drumul ce ni-l arată şi ni-l deschide.

Ucenicul va înţelege toate acestea abia la sfârşit, după ce va fi văzut viaţa şi moartea lui Isus, va asculta vestea pe care o proclamă cel Înviat, invitându-l să se întoarcă în Galilea – adică tocmai aici la începutul evangheliei. Acolo îl va întâlni şi îl va recunoaşte în toată puterea cuvântului Său. Capabil de a da răspuns la propunerea Sa.

Convertirea are un moment iniţial care constă în a ne încredinţa lui. Aceasta durează toată existenţa şi constă în orientarea treptată a fiecărui pas spre Dumnezeu.

Unii călugări împlinesc vot de convertire continuă. Într-adevăr darul lui Dumnezeu depăşeşte totdeauna capacitatea noastră de a-l primi, şi, pe de altă parte, viaţa noastră în unele momente nu este conformă cu ceea ce a primit. De aceea, de fiecare dată când citim sfânta evanghelia, suntem chemaţi să ne convertim.

În jurul orei 11:00 s-a celebrat Sfânta Liturghie în bisericuţa fraţilor. După celebrarea jertfei, fraţii s-au ospătat din agapa oferită de fraţii gazdă. Totodată bucuria acestei zile a fost dublă pentru că fratele Ioan Borşa a împlinit frumoasa vârstă de 47 de ani.  Fie ca Dumnezeu să reverse asupra fratelui Ioan harurile şi darurile Sale, iar peste noi toţi prin mijlocirea Sfântului Francisc de Assisi binecuvântarea Sa.

Tuturor fraţilor sărbători binecuvântate! Pace şi Bine!

Album Foto:

Distribuie cu: