Loading...

Reculegere lunară la Chişineu-Criş

Fraţii franciscani conventuali care activează în conventele din Baia-Mare şi Oradea s-au întâlnit în conventul „Adormirea Maicii Domnului” din Chişineu-Criş, în ziua de 7 martie 2018, în timpul binecuvântat al Postului Mare, pentru ziua de reculegere lunară.

Reculegere lunară

Distribuie cu:

Meditaţia a început în jurul orei 10.00 fiind condusă de fr. Florin Orza, care a adus în atenţia fraților un text scripturistic inspirat din catehezele lui Silvano Fausti adaptat pentru evanghelia zilei: ,,Isus împlinirea legii lui Dumnezeu”.

Din cele expuse de fr. Florin am reținut că  Isus, Mesia, va fi Cel care va împlini legea. Este primul om care trăiește practic Cuvântul lui Dumnezeu. El este Cuvântul lui Dumnezeu, făcut trup. Isus se prezintă ca împlinirea perfectă a legii. Acest lucru este foarte important pentru evrei, deoarece legea este Cuvântul lui Dumnezeu, este voia lui Dumnezeu pe care niciodată omul n-a împlinit-o. În sfârșit, Mesia este Cel care o împlinește. Și-i dă omului  o inimă nouă ca s-o poată împlini.

Cărturarii și fariseii sunt cei care cunosc bine legea, o respectă perfect. Însă dacă dreptatea voastră nu o depășește pe a lor, nu veți intra în Împărăția cerurilor. Despre care dreptate vorbește Cristos?

Există legi (norme) care indică modul în care părinții trebuie să aibă grijă de prunci. Dacă vreun părinte nu are iubire și nu-și folosește rațiunea, va greși și va avea de-a face cu legea, suportând rigorile ei. Înseamnă că cineva ar putea să cunoască bine toate legile, să le respecte și, în același timp, să nu iubească. Astfel, fără iubire nu intră în Împărăția cerurilor, adică nu are inimă de mamă și de tată.

Prin „dreptate” se înțelege altceva în Isus, se înțelege „inima nouă”, și nu respectarea legilor, ci capacitatea de a iubi care ne ajută să trăim corect.

După meditaţia zilei a urmat un moment de aprofundare. În jurul amiezii fraţii s-au întâlnit în biserica parohială pentru celebrarea Sfintei Liturghii.

După aceste momente spirituale de hrănire sufletească a urmat şi hrana pentru trup, agapa frăţească, ocazie de a fi împreună, de a împărţii bucurii şi probleme, dificultăţi şi reuşite.

Mulţumim Domnului şi fraţilor gazdă din Chişineu-Criş pentru această zi binecuvântată în care l-am simţit pe Dumnezeu mai aproape de noi.

Pace şi bine!

Album Foto:

Distribuie cu: