Loading...

Reculegere în conventul din Nisiporești

Marți, 23 martie 2021, frații din comunitățile din Hălăucești, Buruienești, Roman (Conventul „Sf. Anton de Padova”), Viișoara și Nisiporești s-au reunit pentru ziua de reculegere lunară, gazda, de această dată, fiind Conventul „Adormirea Maicii Domnului” din Nisiporești.

Reculegere intercomunitară în conventul din Nisiporești

Distribuie cu:

Programul a început la ora 10:00 prin salutul fratern adresat celor 19 frați participanți adresat de către Fr. Fabian Blaj, guardian al comunității din Nisiporești.

În prima parte a programului frații au putut asculta meditația Fr. Iosif Cadar, intitulată exortativ: Să ne găsim locul nostru în barca Bisericii de azi! În această reflecție, fr. Iosif a prezentat, mai întâi, un remember al faptelor și îndemnurilor papei Francisc de la începuturile pandemiei de Coronavirus, adresate întregii Biserici (vezi veghea de rugăciune de pe 28 martie 2020, de la Vatican), invitând frații la o examinare personală a modului în care și-au asumat și își asumă rolul lor în viața încercată a Bisericii și a omenirii.

Apoi, meditația a continuat cu ilustrarea a două căi de urmat pentru a ne reînnoi în solidaritatea evanghelică și pentru a rămâne adevărați slujitori ai oamenilor în aceste timpuri dificile: re-învățăm să ne rugăm având grijă de sămânța bună pe care Dumnezeu a pus-o în noi; re-învățăm să slujim începând cu o adevărată convertire a inimii.

În acest spațiu reînnoit al rugăciunii și al slujirii, fratele franciscan va trebui mai întâi să își vindece, să își convertească privirea interioară către fratele rănit și bolnav, purificând-o de idolii personali ai poftelor omenești și adâncind-o în Dumnezeu.

După meditație, frații au putut reflecta în tăcere și au avut timp de rugăciune personală, pentru ca apoi, spre miezul zilei, să se reunească pentru rugăciunea comunitară în biserică și lângă mormântul fericitei Veronica Antal; au celebrat împreună Ora medie și Calea Sfintei Cruci, momentul fiind pregătit și animat de frații comunității din Nisiporești.

Ultima parte a acestei întâlniri, dar nu mai puțin importantă, a fost agapa frățească, frații luând împreună prânzul, oferit de frații comunității gazdă, moment oportun pentru dialog, deschidere și împărtășire fraternă.

Mulțumim Domnului că a făcut posibilă această întâlnire de reculegere și comuniune prin disponibilitatea fraților de a participa și prin frumoasa ospitalitate a fraților din Nisiporești.

Album Foto:

Distribuie cu: