Loading...

Programul pelerinajului la Cacica, 14-15 august 2017

În acest an în care sărbătorim centenarul apariţiilor Maicii Domnului de la Fatima, suntem chemaţi să ne adunăm în jurul ei ca nişte copii preaiubiţi.

Cacica - 2017.

Distribuie cu:

Dragi fii ai Preacuratei Fecioare Maria,

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului are multiple semnificaţii teologice şi spirituale pentru toţi credincioşii. De altfel, însăşi icoana Adormirii Maicii Domnului arată această taină a primirii mamei în braţele lui Cristos, Fiul ei. Lângă sicriul binecuvântat cu trupul Fecioarei se află Cristos în picioare, purtând sufletul Macii sale, ca pe un bebeluş. Acesta este gestul suprem de reciprocitate a iubirii. Cea care l-a ţinut în braţe pe Dumnezeu, acum odihneşte în braţele Fiului şi Stăpânului ei.

Adormirea Maicii Domnului înseamnă intrarea ei în iubirea infinită a Fiului ei, iar inima ei de mamă se uneşte cu inima Fiului, simţind durerile lumii şi alinându-le cu milostivirea ei. După trecerea ei din această viaţă pământească, nimeni şi nimic nu o mai pot opri pe Maria să ajute pe toţi credincioşii. Nici timpul, nici spaţiul, nici limitările umane, nu mai pot opri pe Maica Domnului să fie pretutindeni în har, mângâind pe cei îndureraţi şi inspirând Biserica Fiului ei.

În acest an în care sărbătorim centenarul apariţiilor Maicii Domnului de la Fatima, suntem chemaţi să ne adunăm în jurul ei ca nişte copii preaiubiţi, iar suferinţele şi rugăciunile noastre le vom oferi ei în semn de recunoştinţă şi preţuire, pentru noi, pentru familiile noastre şi pentru toţi cei dragi ai noştri.

Anul acesta, la celebrările sanctuarului de la Cacica vor participa: PS Petru Gherghel, episcop al Diecezei de Iaşi, PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, Mons. Miguel Maury Buendía, nunţiul apostolic în România şi Republica Moldova, invitatul nostru de seamă, precum şi autorităţi civile din Bucovina pe care îi aşteptăm cu drag.

Programul celebrărilor dedicate hramului şi pelerinajului:

Luni, 14 august 2017
10.00 – Celebrarea penitenţială
12.00 – Sfânta Liturghie solemnă de deschidere a pelerinajului
12.30 – Pelerinajul tinerilor (se va porni de la calea ferată înainte de zona unde încep serpentinele din drumul spre Cacica)
13.30 – Sosirea tinerilor la sanctuar
16.00 – Calea sfintei cruci
17.00 – Adoraţie euharistică
18.00 – Sfânta Liturghie pentru tineri, seminarişti şi persoane consacrate
22.00 – Priveghere mariană, recitarea Rozariului şi procesiunea cu lumânări în jurul sanctuarului

Marţi, 15 august 2017
06.00 – Sfânta Liturghie de dimineaţă
07.30 – Sfânta Liturghie greco-catolică (în biserică)
08.30 – Sfânta Liturghie în limba maghiară (la grotă)
09.15 – Sfânta Liturghie în limba polonă (în biserică)
09.15 – Sfânta Liturghie în limba germană (la grotă)
11.00 – Sfânta Liturghie solemnă pontificală a hramului, cu venerarea icoanei Maicii Domnului din Cacica, încheiată cu procesiunea în jurul bazilicii.

[***]

Invitația la Cacica a PS Petru Gherghel: Copiii, tinerii și Fecioara Maria

Album Foto:

Distribuie cu: