Loading...

Profesorii de la Seminarul diecezan din Iași în vizită la Seminarul franciscan din Roman

Distribuie cu:

Sâmbătă, 03 mai a.c. a avut loc la Roman întâlnirea anuală a profesorilor și formatorilor celor două Institute Teologice existente pe teritoriul Diecezei catolice de Iași.

Participanții la întâlnirea profesorilor și a formatorilor

Participanții la întâlnirea profesorilor și a formatorilor

Întâlnirea a debutat la 10:30 cu celebrarea sfintei Liturghii în capela Mănăstirii surorilor clarise de clauzură, Sfânta Maria a Îngerilor, prezidată de pr. Viorel Ababei, Asistent spiritual la Institutul Teologic Romano Catolic din Iași. În cadrul omiliei pr. Claudiu Dumea a subliniat câteva aspecte din viața și misiunea celor doi Apostoli, Filip și Iacob cel Mic, pe care Biserica îi sărbătorește în această zi după care a scos în evidență rolul profesorilor și formatorilor din Seminariile majore: deoarece formarea seminariștilor depinde și de organizarea înțeleaptă dar și, mai ales, de competența educatorilor, superiorii și profesorii de seminar trebuie aleși dintre cei mai buni oameni și pregătiți cu grijă printr-o învățătură temeinică, prin experiență pastorală corespunzătoare și printr-o specială formare spirituală și pedagogică deoarece succesul formării seminariștilor depinde în mare măsură de felul lor de a gândi și de a acționa sub conducerea rectorului.
La sfârșitul sfintei Liturghii superioara mănăstirii clariselor a prezentat profesorilor istoricul mănăstirii și carisma care le este proprie în viața Ordinului al II-lea al sfântului Francisc de Assisi și a Bisericii locale.
După sfânta Liturghia profesorii Seminarului de la Iași au vizitat Seminarul din Roman și apoi ne-am îndreptat spre Conventul sfântul Anton de Padova unde au luat contact cu activitatea pe care frații din Provincia noastră o desfășoară în cadrul Centrului social. Cadrul natural al acestui convent ne-a oferit prilejul unui moment de destindere și de comuniune fraternă.
Le mulțumim părinților profesori de la Iași pentru vizită și confraților conventului pentru buna găzduire.

Pr. Maximilian Pal

Awesome Flickr Gallery Error - Invalid signature

Distribuie cu: