Loading...

Prima Sfântă Împărtășanie în Parohia „Trupul și Sângele Domnului”

La bucuria copiilor au participat părinții lor, rudele, comunitatea parohială și alți oaspeți veniți să celebreze momentul de sărbătoare.

Prima Sfântă Împărtășanie în Parohia „Trupul și Sângele Domnului”.

Distribuie cu:

Duminică, 4 iunie 2017, în solemnitatea Coborârii Duhului Sfânt – Rusaliile, 15 copii aparținând parohiei „Trupul și Sângele Domnului”, din localitatea Târgu-Trotuș (Bacău), l-au primit pentru prima oară în viața lor pe Isus prezent în sacramentul Euharistiei.

La bucuria copiilor au participat părinții lor, rudele, comunitatea parohială și alți oaspeți veniți să celebreze momentul de sărbătoare. Sfânta Liturghie a fost prezidată de pr. Benoni Solomon, parohul comunității, alături de care a concelebrat pr. Corneliu Horvat, cel care s-a ocupat de pregătirea lor catehetică.

La predică, pr. Corneliu Horvat i-a ajutat pe copii să înțeleagă rolul sacramentului Spovezii și al Sfintei Împărtășanii în viața și creșterea lor spirituală și, totodată, să înțeleagă faptul că împărtășindu-se se vor uni intim cu Isus Cristos, care stă ascuns în acest sacrament sub semnul pâinii și al vinului, iar împărtășirea cu sfintele specii va spori în ei harul sfințitor și va copleși cu haruri necesare să păstrării sufletului curat.

La finalul celebrării sacramentului, copii au exprimat bucuria lor de a-l primi pe Isus prin cântece și poezie și că au fost umpluți de pace și fericire dumnezeiască.

***

„Fericită-i ziua aceasta,
Când primesc din cer de sus,
Pâinea cea dumnezeiască,
Trupul Sfânt al lui Isus”!

Album Foto:

Distribuie cu: