Loading...

Praznicul Adormirii Maicii Domnului la Mănăstirea Franciscană

„O, Măicuţă Sfântă Te rugăm fierbinte / Să ne-asculţi de-a pururi / Marea rugăminte”.

Praznicul Adormirii Maicii Domnului la Mănăstirea Franciscană din Oradea.

Distribuie cu:

An de an sute de credincioşi se adună de Praznicul Adormirii Maicii Domnului la Mănăstirea Franciscană din Oradea, pentru a se ruga şi a aduce mulţumire lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările din viaţa lor.

„O, Măicuţă Sfântă Te rugăm fierbinte / Să ne-asculţi de-a pururi / Marea rugăminte” au fost versurile care în ajunul Sărbătorii au răsunat prin glasurile credincioşilor care au pornit într-o procesiune prin oraş cu statuia Maicii Domnului, purtată pe umeri de fraţii franciscani, alături fiindu-le Preasfinţitul Părinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea şi Excelenţa Sa László Böcskei, episcopul romano-catolic, părintele paroh Mihai Vătămănelu şi un sobor de preoţi. După întoarcerea la Mănăstire, programul religios a continuat toată noaptea urmând ca în dimineaţa zilei de marţi Preasfinţia Sa Virgil să celebreze Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, ca o încununare a zilelor de har petrecute în preajma Maicii Domnului.

În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, ierarhul a vorbit despre cele şapte dureri ale Maicii Domnului: „1) profeţia bătrânului Simeon că o sabie îi va străpunge inima; 2) fuga în Egipt de frica lui Irod; 3) pierderea lui Isus pe când avea 12 ani; 4) drumul spre Calvar; 5) răstignirea lui Isus; 6) coborârea de pe cruce şi 7) înmormântare Domnului”.

La finalul Sfintei Liturghii, statuia Sfintei Fecioare, care în acest an peregrinează în toate Protopopiatele Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea, cu ocazia Centenarului de la Fatima, a fost purtată din nou în procesiune în jurul Bisericii.

∗∗∗

Material apărut pe www.ecgo.ro

Album Foto:

Distribuie cu: