Loading...

Prăjești: Nouă frați neo-profeși

Sâmbătă, 02 septembrie 2017, în cadrul Sfintei Liturghii, de la ora 11:00, prezidată de către Ministrul provincial, fr. Teofil Petrișor, în biserica „Preasfânta Treime” din localitatea Prăjești, nouă frați novici, prin ritualul profesării voturilor evanghelice – ascultare, sărăcie și castitate – au intrat în Ordinul Fraților Minori Conventuali, Provincia „Sfântul Iosif din România” și s-au consacrat lui Dumnezeu.

Prăjești: Nouă frați neo-profeși.

Distribuie cu:

Celebrarea a început cu procesiunea, formată din frații candidați la profesiune și din cei aproximativ 40 de preoți, care din fața casei de noviciat s-a îndreptat spre biserica parohială, unde urma să se celebreze Sfânta Jertfă și ritualul consacrării fraților novici lui Dumnezeu.

La începutul Sfintei Liturghii, părintele magistru Augustin-Petrică Patrașcu i-a salutat pe cei prezenți, adresându-le invitația de a lăuda, în cadrul Celebrării Sfinte, pe Bunul Dumnezeu, și, totodată, i-a încredințat pe cei nouă novici milostivirii și iubirii divine, întrucât după anul de probă (Noviciatul) au reușit să deslușească și să răspundă cu inimă neîmpărțită vocii tainice a Răstignitului care i-a chemat, ca odinioară pe sfântul Francisc de Assisi, să se îngrijească de Biserica lui.

După  proclamarea Cuvântului lui Dumnezeu a urmat apelul fraților novici, care au răspuns prezent și au cerut milostivirea Domnului și harul de a-i servi cu inimă neîmpărțită în Ordinul Fraților Minori Conventuali.

Apoi, Ministrul provincial, fr. Teofil Petrișor, a ilustrat în cuvântul de învățătură portretul fratelui franciscan consacrat lui Dumnezeu, prin asumarea voturilor de ascultare, sărăcie și castitate, scoțând în evidență mireasma plăcută a evangheliei, care continuă și astăzi să fie vie și provocatoare, dovada fiind tinerii prezenți în fața altarului dispuși să se abandoneze total în mâinile lui Dumnezeu. Totodată, i-a îndemnat pe frații novici, având ca suport textul scripturii ce s-a proclamat la Liturgia Cuvântului, ca și ei asemenea acelor slujitori cărora li s-au încredințat talanți, să fie curajoși în a risca totul pentru Domnul, fără să le fie teamă sau să rămână descurajați în misiunea primită, deoarece Domnul este mereu de partea celor care riscă totul pentru Împărăția Sa. Desigur, i-a încurajat și felicitat pe frații novici pentru curajul de a deveni ofrande ale lui Dumnezeu, de a răspunde cu disponibilitate chemării sale divine.

După acest moment, a urmat ritualul profesării voturilor religioase pentru un an de zile. Cei nouă frați, care în mâinile Ministrului provincial au rostit formula profesiunii, sunt:

  1. fr. Iosif-Ionuț ANTONICĂ, Parohia „Nașterea Sfintei Fecioare Maria” – Hălăucești (IS);
  2. fr. Iosif-Alexandru BÎRSAN, Parohia „Sfânta Fecioară Maria, Regină” – Coman (BC);
  3. fr. Andrei BEJAN, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Pildești (NT);
  4. fr. Claudiu BLAJ, Parohia „Sfântul Iosif Muncitorul” – Buruienești (NT);
  5. fr. Mihai-Andrei BLĂJUȚ, Parohia „Nașterea Sfintei Fecioare Maria” – Hălăucești (IS);
  6. fr. Claudiu FRÂNCU, Parohia „Sfântul Anton de Padova” – Faraoani (BC);
  7. fr. Cristian IȘTOC, Parohia „Trupul și Sângele Domnului” – Gherăești (NT);
  8. fr. Cristian-Ciprian SANDU, Parohia „Sfântul Mihail” – Sarata (BC);
  9. fr. Daniel-Antonio SARANCI, Parohia „Sfântul Anton de Padova” – Iași.

La finalul Sfintei Liturghii, unul dintre frații neo-profeși a adus cuvenite mulțumiri lui Dumnezeu, părinților, formatorilor, Provinciei, în a cărei fraternitate au intrat, și tuturor celor prezenți, pentru suportul și rugăciunile aduse spre folosul creșterii și desăvârșirii lor.

Celebrarea s-a încheiat cu binecuvântarea solemnă și procesiunea spre Casa de Noviciat.

***

 

Sâmbătă, 02 septembrie 2017, în cadrul Sfintei Liturghii, de la ora 11:00, prezidată de către Ministrul provincial, fr….

Posted by Provincia OFMConv. din România on 2 Septembrie 2017

Distribuie cu: