Loading...

Prăjești: Administrarea Mirului

Această sărbătoare a reprezentat un pas important în drumul de credinţă al fiecăruia şi va rămâne în amintirea tuturor celor prezenţi.

Administrarea Mirului

Distribuie cu:

Duminică, 10 septembrie 2017, începând cu ora 11:00, în cadrul Sfintei Liturghii prezidată de Excelența Sa Aurel Percă, episcop auxiliar al Diecezei de Iași,  alături de care au concelebrat pr. Sorin-Adrian Giurgi, Vicar provincial al Fraților Minori Conventuali din România, pr. decan Gabriel Farcaș și un număr de 20 de preoți a avut loc administraea sacramentului Mirului la 69 de candidați, 56 de candidați din parohia „Preasfânta Treime” – Prăjești și 13 candidați din filiala „Sf. Mihail, Arhanghelul” – Bogdănești.

De pregătirea candidaților s-au ocupat, timp de mai bine de două luni, pr. paroh Antal Emilian, pr. vicar Liviu Baciu, pr. vicar Ciprian Mate și pr. Augustin-Petrică Patrașcu, Magistrul Noviciatului din localitate, timp în care candidaților li s-a explicat Catehismul Bisericii Romane, precum și ceea ce reprezintă Sacramentul Mirului, împreună cu cele 7 daruri ale Duhului Sfânt.

Atmosfera, de sărbătoare liniştită şi plăcută, din cadrul Celebrării Sfinte a fost întreţinută de cântecele intonate cu mult entuziasm şi evlavie de către candidaţi, pregătiți de către pr. Ioan Dâscă și fr. Mihai, cel care a acompaniat la orgă.

Această sărbătoare a reprezentat un pas important în drumul de credinţă al fiecăruia şi va rămâne în amintirea tuturor celor prezenţi.

***

Fie ca Duhul Sfânt să ne călăuzească inima şi paşii pe mai departe ca să putem mărturisi cu mai mult curaj credinţa noastră creştină!

Album Foto:

Distribuie cu: