Loading...

Prăjești: 5 frați neo-profeși

Distribuie cu:

Celebrarea a început cu procesiunea, formată din frații candidați la profesiune și a celor aproximativ 40 de preoți, din fața casei de noviciat spre biserica parohială, unde urma să se celebreze Sfânta Jertfă și ritualul consacrării fraților novici lui Dumnezeu.

Chiar la începutul Sfintei Liturghii, părintele magistru Neculăeș Gabriel i-a îndemnat pe toți credincioșii prezenți, dar îndeosebi pe frații novici, în cuvântul de salut, să răspundă cu disponibilitate vocii misterioase a Răstignitului care-i chemă, ca odinioară pe Sărăcuțul din Assisi, să se îngrijească și să repare Biserica sa, angajându-se cu toată dăruirea la misiunea salvifică a Bisericii.

După  proclamarea Cuvântului lui Dumnezeu și apelul fraților novici, în care ei și-au manifestat dorința și voința de a se oferi lui Dumnezeu, ministrul provincial, pr. Teofil Petrișor, a ilustrat în cuvântul de învățătură trăsăturile fratelui franciscan consacrat lui Dumnezeu, prin asumarea voturilor de ascultare, sărăcie și castitate, și, totodată, i-a îndemnat pe neo-profeși să persevereze în desăvârșirea vocației. Totodată, i-a îndemnat ca, așa cum un an de zile s-au pregătit și format intens în noviciat, să nu uite, pe viitor, de viața lăuntrică pe care trebuie să o cultive neîncetat, în simplitate serafică, prin urmarea statornică a lui Cristos, asemenea sfântului Petru și Sărăcuțului din Assisi, fără ca celelalte lucruri periferice să-i abată de la țintă. Desigur, i-a încurajat și i-a felicitat pe frații novici pentru curajul de a deveni ofrande ale lui Dumnezeu, de a răspunde cu disponibilitate chemării sale divine.

După acest moment, a urmat ritualul profesării voturilor religioase pentru un an de zile. Cei cinci frați, care în mâinile ministrului provincial au rostit formula profesiunii, sunt:

  1. fr. Alfred Alexandru, Parohia „Înălțarea Domnului” – Sagna (NT);
  2. fr. Baciu Emanuel-Robert, Parohia „Fericitul Ieremia Valahul” – Roman (NT);
  3. fr. Cherecheș Ionuț-Iulian, Parohia „Preasfânta Treime” – Butea (IS);
  4. fr. Demetercă Iulian, Parohia „Înălțarea Domnului” – Sagna (NT);
  5. fr. Oprea Felix-Andrei, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Nisiporești (NT);

La finalul Sfintei Liturghii, unul dintre frații neo-profeși a adus cuvenite mulțumiri lui Dumnezeu, părinților, formatorilor, Provinciei, în a cărei fraternitate au intrat, și tuturor celor prezenți, pentru suportul și rugăciunile aduse în folosul creșterii lor.

Celebrarea s-a încheiat cu binecuvântarea solemnă și procesiunea spre casa de noviciat.

 

Secretariatul Provinciei

∗∗∗

interior-pace-si-bine

∗∗∗

În biserica „Preasfânta Treime” din localitatea Prăjești, cinci frați novici, prin ritualul profesării voturilor…

Posted by Provincia OFMConv. din România on 3 Septembrie 2016

Distribuie cu: