Loading...

Postulatorul general în Perù

În perioada 6-14 august 2017, Postulatorul general al Ordinului, fr. Damian Pătrașcu, împreună cu Asistentul general pentru America Latină [FALC], fr. Carlos Trovarelli, au efectuat o vizită în Perù, unde au participat la celebrările organizate în cinstea fericiților Michal Tomaszek și Zbigniew Strazalkowski, martiri ai Ordinului Fraților Minori Conventuali, beatificați pe 5 decembrie 2015 la Chimbote.

Postulatorul general în Perù.

Distribuie cu:

Celebrările au început în seara zilei de 8 august cu pelerinajul, Calea Sfintei Cruci și Sfânta Liturghie celebrată în locul unde au fost martirizați aceștia la Pariacoto. Împreună cu un mare număr de credincioși, sosiți din multe locuri ale țării, dar și din Italia și Polonia, însoțiți de către episcopul emerit al diecezei de Chimbote, mons. Luis Armando Bambarén Gastelumendi, cel care a și celebrat Euharistia, am urcat Golgota acestor doi mari fericiți. La ultima stațiune, în piața situată în fața bisericii „Puebla Viejo”, am celebrat Euharistia, Paștele Domnului, mulțumind Domnului pentru minunile pe care le săvârșește în fiii săi din această țară peruană. Reîntorși la biserica parohială, am trăit un alt moment important, anume adorația euharistică, unde ritmând momentele de rugăciune cu cele de tăcere, ne-am rugat ca Domnul să ne facă și pe noi mărturisitori de credință și de speranță, precum stă scris și pe mormântul celor doi fericiți, Michal și Zbigniew.

Ziua următoare, 9 august, încă de dimineață ne-am rugat Laudele în biserica parohială, după care a urmat, începând cu ora 10:30, Sfânta Liturghie solemnă, prezidată de către mons. Ángel Francisco Simón Piorno, actualul episcop titular de Chimbote, concelebrând și mons. Luis Armando Bambarén Gastelumendi, împreună cu numeroși frați și preoți. Au fost prezenți și seminarștii diecezei, numeroși frați și surori consacrați, credincioși și autorități locale și centrale ale țării. La predică, Excelența Sa a evidențiat cu prisos statura spirituală și umană a fericiților Michal și Zbigniew, dorind să sublinieze în repetate rânduri că exemplul de credință și de speranță, dar și martiriul celor doi pare să nu fi pătruns cu totul comunitatea creștină din Pariacoto și societatea peruană, lăsându-se încă așteptate roadele.

După Sfânta Liturghie, a urmat procesiunea pe străzile localității, pentru prima dată, cu statuile celor doi Fericiți. Totul s-a încheiat cu prânzul la care au luat parte și câțiva membri ai grupului de credincioși apărut la Chimbote, în jurul figurii fericiților Michal și Zbigniew.

(traducere din limba italiană de fr. Carol-Daniel Sabău)

***

Material apărut pe www.ofmconv.net

Album Foto:

Distribuie cu: