Loading...

Pomenirea răposaților Ordinului Serafic

Vineri, 3 noiembrie 2017, începând cu ora 07:00, împreună cu frații conventului „Sf. Francisc din Assisi” din Roman, am participat la Sfânta Liturghie oferită pentru odihna veşnică tuturor răposaţilor Ordinului serafic.

Pomenirea răposaților Ordinului

Distribuie cu:

După ce pe 2 noiembrie, împreună cu întreaga Biserică, ne-am rugat pentru credincioșii răposați, astăzi Ordinul Franciscan ne propune o zi de rugăciune pentru toți frații franciscani care ne-au precedat în credinţă şi au trecut deja în casa Tatălui

Sfânta Liturghie a fost prezidată de către fr. Ștefan Acatrinei, guardian al conventului, având alături și alți frați din comunitate. La predică, părintele a scos în evidență câteva aspecte ale valorii sacre a Sfintei Liturghii atât pentru noi, cei care încă suntem în viață, cât și pentru cei răposați. Anume: „Sfânta Liturghie este jertfa lui Cristos și cel mai mare bine pe care îl putem face pentru cei răposați. De ce să ne rugăm pentru răposați? Pentru că rugăciunea este semnul iubirii noastre pentru cei care nu mai sunt printre noi”. Tot în cadrul predicii, părintele a subliniat faptul că „păcatul este ca o greutate, o piedică ce stă în calea întâlnirii sufletului nostru cu Dumnezeu și poate fi manifestat și prin indiferența noastră față de aproapele”. Un ultim aspect scos în evidență în predica părintelui a fost acela al Purgatorului. Papa emerit Benedict al XVI-lea spunea că Purgatorul nu este un loc, ci o stare în care sufletul nu vrea să facă pasul decisiv al întâlnirii cu Dumnezeu. „Sufletele din Purgator vor face acest pas doar cu ajutorul nostru, deoarece au nevoie de rugăciunea și iubirea noastră”. La sfârșitul acestei Sfinte Liturghii am oficiat prohodul pentru răposații amintiți în rugăciunile noastre.

După-amiază, împreună cu un grup de seminariști ai Liceului Teologic Franciscan, însoțiți de către părintele director și de către părinţii formatori, am pornit spre cimitirul din oraș, pentru a continua rugăciunea noastră pentru cei răposați. La ora 15:15, ne-am adunat cu toții în fața mormântului părintelui Anton Demeter, unde ne-am rugat împreună pentru sufletele răposaților Ordinului nostru.

***

Requiem aeternam dona eis Domine,
et lux perpetua luceat eis.
Requiescant in pace. Amen.

Album Foto:

Distribuie cu: