Loading...

Pomenirea pr. Petru Ciocan

Sâmbătă, 17 decembrie 2022, la împlinirea a 17 ani de la întoarcerea în casa Tatălui Ceresc a pr. Petru Ciocan, toată comunitatea „Sf. Iosif, Muncitorul” din Buruienești s-a strâns în jurul altarului de jertfă pentru a celebra sacrificiul euharistic în amintirea sa.

Buruienești: Pomenirea pr. Petru Ciocan

Distribuie cu:

Celebrarea a fost prezidată de pr. decan Sebastian Bilboc, cu participarea autorităților locale, dar și a nepoților părintelui veniți de la Luizi-Călugăra. Părintele decan, în cuvântul de învățătură, a evocat, dat fiind că l-a cunoscut atât de bine pe pr. Ciocan, preoția sa total dedicată lui Dumnezeu și slujirii oamenilor, precum și umanitatea deosebită de care a dat dovadă. În vremuri atât de încercate, timp de peste 30 de ani, pr. Ciocan a strălucit ca un păstor adevărat de suflete, iar devotamentul său neobosit a rămas în amintirea credincioșilor mai viu ca oricând.

După Sfânta Liturghie ne-am îndreptat în procesiune spre cimitir, acolo unde am făcut prohodirea solemnă pentru sufletul său, iar la sfârșit, fiecare a primit o amintire însoțită de o rugăciune, așa cum deseori obișnuia pr. Ciocan să spună: „Nu vreau laude și mulțumiri, dar mai bine o rugăciune!”

Cu bucuria și mulțumirea Domnului care a trimis și a lucrat atât de minunat în persoana pr. Ciocan, cinstindu-i memoria, continuăm în același timp să ne rugăm, așa cum a dorit, iar de acolo de sus, pr. Ciocan să vegheze asupra comunității noastre locale din Buruienești!

Album Foto:

Distribuie cu: