Loading...

Pe timp de pandemie

Congregaţia pentru Cultul Divin şi Disciplina Sacramentelor adaugă o intenţie la Rugăciunea universală în cadrul celebrării din Vinerea Sfântă. De asemenea, propune o Sfântă Liturghie cu intenţii de rugăciune dedicate situaţiei de criză pe care o trăieşte omenirea.

Decrete ale Congregaţiei pentru Cultul Divin şi Disciplina Sacramentelor

Distribuie cu:

Cele două indicaţii ale Congregaţiei pentru Cultul Divin şi Disciplina Sacramentelor au fost formulate în cadrul a două decrete publicate pe situl web al departamentului, după ce au fost trimise episcopilor din întreaga lume.

În Vinerea Sfântă, credincioşii se vor ruga şi pentru „cei chinuiţi în timp de pandemie”, adică pentru „toţi cei care au de suferit în urma consecinţelor” actualei crize, pentru ca „Dumnezeu Tatăl să dea sănătate celor bolnavi, forţă personalului sanitar, mângâiere familiilor şi mântuire tuturor celor decedaţi”. În Vinerea Sfântă, i se va cere lui Dumnezeu în rugăciune să privească cu milă la cei care suferă, să uşureze suferinţa bolnavilor, să dea forţă celor care se îngrijesc de ei şi să-i primească în pacea sa pe cei decedaţi.

De asemenea, un alt decret al departamentului pentru cultul divin solicită celebrarea unei Sfinte Liturghii „specifice pentru a implora de la Dumnezeu sfârşitul acestei pandemii. La rugăciunea numită „Colecta”, credincioşii se vor ruga astfel: „Dumnezeule atotputernic şi veşnic, adăpost providenţial în orice pericol, priveşte cu bunăvoinţă la noi care, cu credinţă, te implorăm în chinuri: dă odihnă veşnică răposaţilor, mângâiere celor care plâng, sănătate bolnavilor, pace celor care mor, forţă lucrătorilor sanitari, înţelepciune guvernanţilor şi dă-ne spiritul apropierii cu iubire de toţi pentru a slăvi împreună numele tău preasfânt”.

* * *

Material apărut pe www.vaticannews.va/ro

Distribuie cu: