Loading...

Pârâul Rece: Începutul noviciatului

În data de 19 septembrie 2021, Provincia Fraților Minori Conventuali „Sfântul Iosif” din România s-a bucurat alături de doi tineri care au răspuns afirmativ chemării lui Dumnezeu și au început anul de noviciat prin îmbrăcarea hainei „încercării”.

Pârâul Rece: Îmbrăcarea hainei și începutul noviciatului

Distribuie cu:

Sfânta Liturghie solemnă de îmbrăcare a hainei franciscane a început la ora 11.00 la Mănăstirea Franciscană „Sfânta Treime” de la Pârâul Rece, fiind prezidată de pr. Provincial Damian-Gheorghe Pătrașcu înconjurat fiind de mai mulți confrați preoți veniți pentru acest eveniment al Provinciei.

Acesta, în cadrul omiliei, a vorbit despre condiția cerută de Isus ucenicilor care se întrebau care dintre ei este mai mare. Întrebarea adresată de Isus ucenicilor, primește ca răspuns tăcere, iar apoi Isus le spune că pentru a fi cei mai mari trebuie să fie slujitorii tuturor. Prin aceste cuvinte, părintele Provincial îi încurajează și pe tinerii candidați la noviciat. Emoțiile simțite de fr. Iulian și fr. Cosmin-Emanuel nu i-au împiedicat să se bucure alături de cei care au participat la Sfânta Liturghie printr-o agapă frățească.

Frații novici

Album Foto:

Distribuie cu: