Loading...

Pârâul Rece: Acțiuni de ecologizare

Natura are nevoie de fiecare dintre noi pentru a contribui în măsura în care putem la salvarea ei. Natura ne oferă întotdeauna cele mai fascinante peisaje. Sfântul Bernard ne spune că „în natură, copacii și pietrele ne învață ceea ce nu ne poate învăța nici un maestru”. Chiar și papa Francisc în enciclica Laudato si’ ne spune că „totul este în relație și noi, toate ființele umane, suntem unite ca frați și surori într-un minunat pelerinaj, legați de iubirea pe care Dumnezeu o are față de fiecare dintre creaturile sale și care ne unește și între noi, cu afect tandru, cu fratele soare, cu sora lună, cu fratele fluviu și cu mama glie.” (V, 70)

Acțiuni de ecologizare la Pârâul Rece

Distribuie cu:

Conștienți de acest fapt sunt și frații din Conventul „Preasfânta Treime” din Pârâul Rece, care au dorit să aloce o zi pentru acțiuni de ecologizare. Astfel, în cursul dimineții de sâmbătă, 7 mai 2022, împreună cu frații novici și alți tineri voluntari au urmat îndemnurile papei Francisc pentru a fi în „fidelitate față de Creator” (Laudato si’ VI, 93) și s-au mobilizat cu saci și mănuși primite din partea primăriei Râșnov. Campania de ecologizare a început la ora 9.00, în fața Mănăstirii, și s-a terminat la ora 13.45, în apropiere de Drumul Național 73A, drum ce leagă localitățile Râșnov și Predeal. La final s-a adunat o cantitate imensă de deșeuri, nefiind suficienți cei 60 de saci de la primărie. Deșeurile au fost transportate într-un loc special amenajat cu o mașină pusă la dispoziție de primăria localității. În urma acțiuni de ecologizare, natura poate respira liniștită, nefiind condiționată de acele deșeuri care îmbolnăvesc echilibrul natural al mamei glii.

Seraficul Părinte Francisc numea creația o „operă de artă” și în fața oricărei opere de artă suntem inspirați să elogiem artistul, așadar să îi aducem laude Creatorului pentru toată creația și să conlucrăm cu toții pentru a păstra frumusețea naturii. Nu trebuie să uităm ce spunea poetul englez William  Wordsworth: „Natura nu a trădat niciodată inima care a iubit-o.”

Album Foto:

Distribuie cu: