Loading...

Papa Francisc, în vizită la Assisi

Sâmbătă, 3 octombrie 2020, papa Francisc va efectua o vizită privată la Assisi pentru a semna noua sa enciclică ”Fratelli tutti” (Toți frați) despre fraternitate și prietenie socială: a anunțat Sala de Presă a Sfântului Scaun. Din cauza situației sanitare, Sfântul Părinte și-a exprimat dorința ca vizita să se desfășoare într-un cadru privat, ”fără nicio participare a credincioșilor”.
Papa Francisc va promulga la Assisi noua sa enciclică despre fraternitate și prietenie socială.

Distribuie cu:

”În după-amiaza de sâmbătă 3 octombrie 2020, Sfântul Părinte Papa Francisc va merge la Assisi pentru a semna noua sa enciclică ”Fratelli tutti” (Cu toții frați) despre fraternitate și prietenie socială: a anunțat directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, dr. Matteo Bruni.

Prefectura Casei Pontificale informează că papa Francisc va ajunge la Sacrul Convent din Assisi la ora 15.00 și va celebra Sfânta Liturghie la mormântul Sfântului Francisc, iar la finalul celebrării papa va semna enciclica.

Din cauza situației sanitare, se mai precizează în declarația directorului Bruni, ”dorința Sfântului Părinte este ca vizita să se desfășoare în formă privată, fără nicio participare a credincioșilor”.

După ceremonia semnării noii enciclice despre fraternitate și prietenie socială papa Francisc se va întoarce în Cetatea Vaticanului, a mai spus directorul Sălii de Presă.

* * *

Material apărut pe www.vaticannews.va/ro

Distribuie cu: