Loading...

Oradea: Reculegere lunară

În ziua de 25 octombrie 2017, fraţii care aparţin conventelor din Chişineu-Criş, Carei şi Baia Mare, s-au întâlnit în conventul din Oradea pentru ziua de reculegere lunară.

Zi de reculegere lunară la Oradea.

Distribuie cu:

Meditaţia a fost condusă de fr. Mihai Blăjuţ şi a început după amiază, în jurul orei 14:00. Textul propus a fost continuarea catehezelor lui Silvano Fausti din capitolul cinci, cu tematica inspirată din sfânta evanghelie după Marcu: ,,Veniţi după Mine!” (Mc 1,16-20).

Este adevărat că în toate religiile omul îl caută pe Dumnezeu; în creştinism se întâmplă contrariul, Dumnezeu, Cristos îl caută pe om. Iar propunerea lui Dumnezeu este directă şi personală: Cristos ne cere prin iniţiativa iubirii Sale să-L urmăm. Iar ucenicii lui l-au urmat.

Din textul evanghelic reiese clar că sunt două scene paralele: a chemării şi a răspunsului, care au aceiaşi valoare pentru toţi. Urmarea necondiţionată despre care ne vorbeşte pasajul evanghelic se va realiza abia la sfârşit. Isus Cristos este Cuvântul lui Dumnezeu întrupat, care ne luminează ochii şi ne înveseleşte inima. Ucenicul este acela care exclamă:  ,,Am fost cucerit de Cristos şi, de aceea, alerg şi eu pentru a-l cuceri” (Fil 3,12).

Programul reculegerii a continuat cu săvârşirea Sfintei Liturghii la ora 16:30. Spre seară, în jurul orei 18:30, pentru că suntem în luna Sf. Rozariu, în capela conventului, toţi fraţii ne-am rugat rugăciunea Sf. Rozariu.

Ziua de meditaţie s-a încheiat cu rugăciunea Vesperelor.

După programul spiritual, fraţii au avut un moment de comuniune şi fraternitate, împărtășindu-și bucuria revederii şi entuziasmul unui nou început an pastoral.

Pace şi bine!

Album Foto:

Distribuie cu: