Loading...

Oradea: Liturghie de învestire

În cadrul Sfintei Liturghii duminicale, în sărbătoarea franciscană a Primirii Stigmatelor „Sfântului Francisc din Assisi”, în data de 17 septembrie 2017, în Parohia Greco-Catolică ,,Adormirea Maicii Domnului” din Oradea, fr. Iulian Robu a fost învestit ca părinte paroh prin decretul emis de PS Virgil Bercea.

Mănăstirea „Maica Domnului”.

Distribuie cu:

În cadrul Sfintei Liturghii duminicale, în sărbătoarea franciscană a Primirii Stigmatelor „Sfântului Francisc din Assisi”, în data de 17 septembrie 2017, în Parohia Greco-Catolică ,,Adormirea Maicii Domnului” din Oradea, fr. Iulian Robu a fost învestit ca părinte paroh prin decretul emis de PS Virgil Bercea.

La Sfânta Liturghie au participat Ministrul provincial, fr. Teofil Petrișor, superiorul Ordinului Franciscan în România, Vicarul general al Episcopiei de Oradea, fr. Mihai Vătămănelu OFMConv., pr. Vicar, cu preoții, Antoniu Chifor, guardianul conventului „Maica Domnului”, fr. Martin Carol precum și alți frați, preoți și oaspeți.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de pr. Iulian Robu. În cadrul predicii părintele a insistat asupra cuvintelor din Sfânta Evanghelie duminicală, ,,dacă vrea cineva să vină după mine să se lepede de sine să-şi ia crucea şi să mă urmeze” (Mc 8, 34).

La finalul celebrării, părintele vicar, cu preoţii, Antoniu Chifor a dat citire documentului emis de PS Virgil prin care părintele este învestit ca preot paroh al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Oradea, Protopopiatul de Oradea.

După acest moment, pr. Vicar general Mihai Vătămănelu a oferit noului paroh, Sfânta Cruce, Sfânta Evanghelie şi cheia bisericii.

Prezenţa Ministrului provincial Teofil Petrişor a însufleţit de două ori comunitatea. Părintele a adus felicitările personale, şi ale Definitoriului provincial, noului paroh dar şi felicitările pentru pr. Mihai Vătămănelu ales de curând Vicar general al Eparhiei de Oradea.

Din partea credincioşilor s-a transmis salutul de bun venit, felicitări şi succes în pastoraţia credincioşilor.

Înainte de binecuvântarea finală, pr. Iulian a adresat mulţumirea sa lui Dumnezeu, PS Virgil Bercea, Ministrului provincial Teofil, definitoriului provincial, preoţilor şi, în special, tuturor credincioşilor prezenţi la Sfânta Liturghie şi din parohie.

Liturghia s-a încheiat prin binecuvântarea finală oferită de pr. Iulian Robu.

***

Biografie

 Fr. Iulian Robu OFMConv. s-a născut la 3 februarie 1988, în localitatea Săbăoani, judeţul Neamţ. A primit sacramentele iniţierii creştine în parohia Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail Arhanghelul” din Săbăoani.

A absolvit Şcoala Generală de opt clase în anul 2003 în aceeaşi localitate. A absolvit Liceul Teologic Romano-Catolic „Sf. Francisc de Assisi” din Roman în anul 2007. A urmat Postulandatul Franciscan, 2008, la Huşi judeţul Vaslui. 

A făcut profesiunea simplă la 6 septembrie 2009, în Biserica ,,Sfânta Treime,, din localitatea Prăjeşti, judeţul Bacău. A absolvit cursurile facultăţilor de filosofie şi teologie la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi” din Roman în anul 2016. Licenţiat în filosofie şi în teologie.

La 7 septembrie 2014, a intrat definitiv în cadrul Ordinului Fraţilor Minori Conventuali, prin profesiunea solemnă care a avut loc la Galaţi, în parohia ,,Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”.

În data de 4 octombrie 2015, la Institutul Franciscan a primit diaconatul de către PS Aurel Percă. A fost hirotonit preot 24 iunie 2016, în Catedrala Romano-Catolică ,,Sfânta Fecioară Maria Regină” din Iaşi, de către PS Petru Gherghel.

Imediat după preoţie a activat ca părinte misionar în Conventul „Sfântul Anton de Padova” din Beirut, Liban, 1 septembrie 2016- 15 ianuarie 2017.

La începutul anului 2017  primeşte ascultarea ca frate de comunitate la Mănăstirea Greco-Catolică „Maica Domnului” din Oradea, la 25 ianuarie 2017.

Din data de 1 Septembrie 2017 a fost numit părinte paroh al Parohiei Greco-Catolice ,,Adormirea Maicii Domnului” din Oradea, judeţul Bihor de către PS Virgil Bercea, în Eparhia de Oradea iar Sfânta Liturghie de învestire s-a ţinut în data de 17 Septembrie 2017.

Album Foto:

Distribuie cu: